Premjeras: Vilniui tenkanti GPM dalis yra per maža (papildyta)

Vilniaus miestui tenkanti surenkamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis yra per maža, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot jo, vertinant sostinės dydį, Vilniui turėtų tekti didesnė dalis GPM.

„Reikia pripažinti, kad asignavimai Vilniaus miesto savivaldybei buvo suplanuoti per maži“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jo teigimu, Finansų ministerijai yra duotas pavedimas „į šitą klausimą įsigilinti“ ir kitais metais Vilnius gali tikėtis didesnės GPM dalies.

„Ankstesnioji Vyriausybė vis dėlto politikavo planuodama asignavimus savivaldybėmis“, - sakė premjeras.

A. Butkevičius kalbėjo, kad reikia vadovautis „aišku teisingumo principu“ ir atsižvelgti į gyventojų, moksleivių ir studentų skaičių, įvertinti ir tai, kad Vilnius yra sostinė ir čia suvažiuoja studentai iš kitų savivaldybių.

Šiais metais Vilniaus miestui tenkanti pajamų mokesčio dalis padidinta nuo 40 iki 42 procentų. Miestas skaičiuoja, kad jam lieka tik apie 366 mln. litų GPM, nors mieste planuojama surinkti 40 proc. visoje šalyje sumokamo gyventojų pajamų mokesčio – apie 1,52 mlrd. litų.

Vilniaus meras Artūras Zuokas sako, kad miesto finansines problemas pradėtų spręsti jam tenkančios GPM dalies padidinimas nuo 40 iki 60 proc.

Vilniaus valdžia paprašė Konstitucinio Teismo pateikti išvadą, ar Konstitucijai neprieštarauja valdžios sprendimas, kad Vilniaus miestui būtų pervedama tik 40 proc. jame surenkamo GPM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių