Premjeras: metro Vilniuje statyboms lėšų biudžete nėra

Premjeras Algirdas Butkevičius skeptiškai vertina siūlymus už valstybės lėšas Vilniuje tiesti metro. Skaičiuojama, kad toks projektas kainuotų apie 4 mlrd. litų.

„Tokių pinigų valstybė neturėtų. Toks projektas galėtų būti įgyvendintas nebent naudojant viešosios ir privačios partnerystės modelį. Bet tai yra ilgalaikės perspektyvos klausimas. Manau, kad šiuo metu yra kitų svarbesnių strateginių projektų, kurie turėtų būti finansuojami iš valstybės biudžeto lėšų“, – trečiadienį teigė A. Butkevičius.

Antradienį žiniasklaida pranešė, kad krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas Seimui teikia Vilniaus metropoliteno įstatymo projektą. Jam pritarus, Vyriausybė turėtų ieškoti strateginio investuotojo ir steigti metro projekto įgyvendinimo bendrovę. Prie socdemo siūlymo prisidėjo dar keli Seimo nariai – tiek iš valdančiųjų, tiek iš opozicijos.

Seimo narių pateiktas įstatymo projektas nustebino Vilniaus merą Artūrą Zuoką – jis teigia, kad toks projektas būtų nereikalingas ir per brangus tiek Vilniaus, tiek visos valstybės biudžetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cc

cc portretas
vo, blyn, zuokas nustebo

vidma

vidma  portretas
jo dar malunsparniai nenupirkti

Čiubaka

Čiubaka portretas
vo blyn, dar viena pinigų plovimo afiora nusimato
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių