Po kratų Gariūnuose sulaikyta 18 asmenų

Pirmadienį ir antradienį pareigūnai krėtė Gariūnų turgavietę Vilniuje, dėl prekybos be apskaitos dokumentų sulaikyta 18 asmenų grupuotė, informavo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Pasak FNTT, įtariamųjų sulaikymo operacijos metu buvo atlikta daugiau kaip 40 kratų įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose.

Per kratas rasti ir paimti suklastoti dviejų Lietuvoje registruotų įmonių apskaitos dokumentai, „juodoji buhalterija“, daugiau kaip 600 tūkst. litų įvairia valiuta, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.„Šiuo metu toliau intensyviai vykdomi ikiteisminio tyrimo veiksmai“, - sakoma antradienio vakarą išplatintame FNTT pranešime.

Kaip BNS antradienį sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovas spaudai Darius Buta, Vilniaus apskrities VMI savo ruožtu skyrė 20 specialistų, kurie padėjo FNTT specialistams krėsti turgavietę. Jo duomenimis, kratos susijusios su dar pernai pradėtu tyrimu.

„Tai yra, mūsų žiniomis, tęsinys to tyrimo, kuris pradėtas dar praėjusiais metais“, - BNS teigė D.Buta.

FNTT teigimu, ikiteisminiam tyrimui, kuris atliekamas bendradarbiaujant su VMI, vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.BNS primena, kas prekeivių grupuotė Gariūnuose sulaikyta ir pernai spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių