Po kratų Gariūnuose sulaikyta 13 asmenų, tarp jų – Kinijos piliečiai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir prokuratūros pareigūnai išaiškino 13-kos asmenų nusikalstamą grupuotę, kaip įtariama, vykdžiusią prekybą be apskaitos dokumentų Gariūnų turgavietėje Vilniuje.

Antradienį ir trečiadienį buvo sulaikyta 13 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Du iš sulaikytųjų yra Kinijos piliečiai, pranešė FNTT.Sulaikymo operacijos metu įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose buvo atlikta daugiau kaip 30 kratų, kurių metu rasti ir išimti suklastoti dviejų Lietuvoje registruotų įmonių apskaitos dokumentai, daugiau kaip 50 tūkstančių litų įvairia valiuta, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.    Gariūnų turgavietę Vilniuje pareigūnai krėtė ir lapkričio pradžioje .

Tada dėl prekybos be apskaitos dokumentų buvo sulaikyta 18 asmenų grupuotė, sulaikytiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Įtariamųjų sulaikymo operacijos metu buvo atlikta daugiau kaip 40 kratų įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose.

Per kratas rasti ir paimti suklastoti dviejų Lietuvoje registruotų įmonių apskaitos dokumentai, „juodoji buhalterija“, daugiau kaip 600 tūkst. litų įvairia valiuta, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.Dar viena prekeivių grupuotė Gariūnuose buvo sulaikyta ir pernai spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jura

Jura portretas
Uzdaryti tuos gariunus is viso reikia ir bus tvarka.Visi spekulentai ten sulinde-vaidina verslininkus.

dariuk

dariuk portretas
kokie uzdaryti ,spekulentai seime mafia ir pansiai o ce gariunai :D kiek pelno valndzia gauna sodra mokesciai ir panasiai bei iviarios nuomos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių