Perėjas apšvies pasinaudoję saulės energija?

Tikėtina, kad naudojant alternatyvų energijos gavimo būdą sostinėje gali būti apšviesta apie 15 pėsčiųjų perėjų.

Tiesa, kada tai įvyks, kol kas neaišku. Vilniuje nėra nė vienos pėsčiųjų perėjos, kuri būtų apšviesta naudojant „žalią“ – vėjo ar saulės energija, bet tai tik laiko klausimas. Vilniaus savivaldybė informavo portalą diena.lt, kad šiuo metu yra domimasi šiuolaikinėmis technologijomis.

„Tokių perėjų yra apie penkiolika. Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė domisi  šiuolaikiškomis technologijomis, kai apšvietimas įrengiamas naudojant alternatyvų energijos gavimo būdą“, - teigiama savivaldybės atsakyme.

Tradiciškai iki šiol visos nereguliuojamos perėjos buvo apšviečiamos gatvių apšvietimu. Per 2011–2012 metus gerinant eismo sąlygas buvo apšviesta 31 nereguliuojama pėsčiųjų perėja kryptiniu apšvietimu.

Nereguliuojamos  pėsčiųjų perėjos įrengimas kryptiniu apšvietimu vidutiniškai svyruoja iki 20 000 litų. Kiek galėtų kainuoti sankryža su įrengtu alternatyviu energijos gamybos šaltiniu kol kas neaišku.


Šiame straipsnyje: perėjossaulės energijagatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

pil

pil portretas
Jokia 2ia naujiena - lenkijoje kiek teko keliauti visos perejos taip yra apšviestos. ne tik miestų ribose, bet ir užmiestyje.

CHA

CHA portretas
Kokia čia ekonomija? Kauno mieste visi šviesoforai per parą suvartoja nedaugiau 500 kwh
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių