Pagrindiniai Vilniaus svečiai tarpušvenčiu – rusai

Sostinėje Naujuosius metus pasitiko ne vienas svečias iš užsienio. Vilniaus turizmo informacijos centro (TIC), viešbučių darbuotojų teigimu, daugiausia tarp jų – rusų, baltarusių.

Paklausios ekskursijos pėsčiomis

Vilniaus TIC duomenimis, šiuo metu Vilniuje svečiuojasi nemažai rusų, baltarusių. Kaip sakė centro vadovė Jolanta Beniulienė, tikėtina, kad dauguma Kalėdų švęsti išvyks namo. „Bet dabar miestas yra pilnas svečių“, - teigė pašnekovė.

Informacijos centras rusakalbiams turistams šventiniu laikotarpiu organizuoja kasdienes ekskursijas pėsčiomis. Jos tęsis iki ateinančio sekmadienio. Centro direktorės J. Beniulienės teigimu, ekskursijos sulaukia nemažai dėmesio. „Į jas registruojasi po 25, 27 ar 28 žmones, tai yra tikrai dideli skaičiai“, - vertino direktorė.

Remdamasi TIC lankytojų statistika, nors ji už šventinį laikotarpį dar nėra visiškai užpildyta, centro vadovė sakė, jog tarp sostinės svečių dominuoja rusai, gana daug lenkų, padaugėjo norvegų. Pateikdama gruodžio statistiką, pašnekovė sakė, kad baltarusiai tą mėnesį buvo antroje vietoje po rusų.

Pasak J. Beniulienės, per šventes į Vilnių daugiausia atvyksta būtent rusų ir baltarusių. „Manau, kad jie čia jaučiasi komfortiškai: atvažiuoja su šeimomis, jie čia su daugeliu mūsiškių gali susikalbėti rusų kalba, mentalitetas nėra visiškai atitolęs – žmonės panašios dūšios. Suveikia nostalgija“, - aspektus, dėl ko sulaukiame tiek daug kaimynų iš Rytų, vardijo Vilniaus TIC vadovė.

Viešbučiuose svečių netrūko

Per Naujuosius metus ir dar keletą dienų po jų sostinės viešbučiai buvo beveik pilni. Tai patvirtino su viešbučių atstovais bendravusi Vilniaus TIC centro direktorė ir patys viešbučių administratoriai.

Viešbučio „Holiday Inn Vilnius“ pardavimų vadybininkė Asta Sekmokienė patvirtino, kad per Naujuosius metus jų viešbutis buvo sausakimšas. Daugiausia svečių sulaukta iš Rusijos. Tačiau buvo ir belgų, latvių, vokiečių.

Stačiatikių Naujiesiems metams viešbutyje jau taip pat rezervuota daug vietų, o pirmą sausio savaitę viešbutis užpildytas 90 proc. A.Sekmokienės teigimu, palyginti šiuos metus su pernai, šiemet svečių jie turi daugiau.

„Praėjusiais metais dominavo baltarusiai, šiemet apskritai svečių iš įvairių šalių yra daugiau nei pernai“, - pasakojo viešbučio pardavimų vadybininkė.

Ruošiasi ir stačiatikių Naujiesiems metams

Į Vilnių atvykę svečiai iš užsienio apgulė ir sostinės restoranus. Restoranas „Gedimino dvaras“ Naujuosius metus sutiko pilnutėlis, 95 proc. svečių sudarė užsieniečiai. Restorano vadovė sakė, kad svarstoma šventinį vakarą surengti ir sausio 13-ąją.

Kasmet stačiatikių Naujųjų metų proga šventinį vakarą rengia ir rusiškų patiekalų restoranas „Carskoe Selo“. Šventinis valgiaraštis, gyva muzika, teatralizuoti carų pasirodymai.

„Konkretesnė programa dar tebesvarstoma“, - sakė restorano administratorė Kristina. Ji patvirtino, kad nors vietų dar yra likę, žmonės jau skambina ir rezervuojasi vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių