Paaiškėjo „M.A.M.A. 2012“ nominantų trejetukai

Pirmadienį asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla paskelbė sausio 11 d. vyksiančių muzikos apdovanojimų „M.A.M.A. 2012" nominantų trejetukus.

Trijose kategorijose nominuotas Donatas Montvydas džiaugėsi šiuo įvertinimu ir teigė, kad sunkus metų darbas pasiteisino.

„Esu be galo laimingas. Labai sunku vertinti, kiek tu per metus padarai, bet viena tikrai žinau – jokių atostogų šiemet neturėjau. Ir tai, kad esu šiose nominacijose, toks įvertinimas yra labai malonus. Kaip ir kiekvienam, nesvarbu, kas tai būtų, įvertinimas reikalingas kaip motyvacija. Šiemet pagal savo proto, fizines ir moralines galimybes padariau viską, ką galėjau“, – apie įvertinimą kalbėjo D. Montvydas.

Aistė iš „Liūdnų slibinų“ taip pat neslėpė šypsenos: „Jaučiuosi puikiai. Labai malonu būti ir Metų grupe, ir Alternatyviąja grupe. Ačiū!“.

Dukart nominuota ir grupė „The Perfect Pill“. Jos narys Germanas pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje neslėpė, kad deda daug pastangų ir atsakingai ruošiasi sausio 11-ajai.

„Mes labai ruošiamės pačiam pasirodymui, pradėjome jau nuo gruodžio pradžios. Dėl pačių vertinimų – ne mums komentuoti, tačiau mes per šiuos metus padarėme tikrai daug. Sausio 11 d. padarysime maksimumą.

Praėjusiais metais per apdovanojimus man labai pritrūko ryškesnių alternatyvių, roko grupių pasirodymų, mes bandysime tą klaidą ištaisyti, nes jaučiamės esantys būtent tos scenos atstovai. Labai džiaugiamės, kad „M.A.M.A.“ yra vietos ir tokioms grupėms kaip mes“, – sakė Germanas.

Nuo pretenduojančių į Geriausios atlikėjos titulą Jazzu, Jurgos ir Rūtos Ščiogolevaitės visai nedaug teatsiliko Ieva Narkutė. Deja, ji į trejetuką nebepapuolė. Tačiau atlikėja teigė nė kiek nenusiminusi ir sausio 11-ajai ruošianti ypatingą pasirodymą.

„Svarbu ne tai, kad nieko nedavė, bet kad nieko neatėmė. O neatėmė tikrai“, – juokdamasi sakė I. Narkutė. Atskleisti pasirodymo detalių dainininkė nenorėjo, tik užsiminė, kad tai susiję su aukščiu.

Šiuos nominantus, M. Tylos teigimu, išrinko 66 komisijos nariai. Beje, šie trejetukai vėl bus atiduoti į žiuri rankas.

„Šie nominantai bus pateikti komisijos nariams. Tik šįkart nusprendėme jiems pateikti dar daugiau informacijos apie kiekvieną atlikėją, kad susipažintų su jų veikla, kas ką yra nuveikęs. Ir vertinti komisijos narių paprašysime labai atsakingai“, – sakė „Metų muzikos apdovanojimų“ asociacijos pirmininkas.

Jis taip pat priminė, kad dar laukia trys nominacijos už nuopelnus LATGA-A ir AGATA, taip pat bus apdovanotas daugiausia bilietų į savo koncertus pardavęs atlikėjas arba atlikėja.

Metų atlikėjas

Donatas Montvydas
Gytis Paškevičius
Mantas Jankavičius

Metų proveržis

Markas Palubenka
„The Perfect Pill”
Nota

Metų alternatyvios muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

Markas Palubenka
„Liūdni slibinai”
„Rasabasa”

Metų elektroninės muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

„Golden Parazyth”
Virus J Mario Basanov
„Happyendless”

Metų koncertinė grupė / atlikėjas / atlikėja

Gytis Paškevičius
„Sel“
Andrius Mamontovas

Metų muzikos albumas

Mario Basanov „Journey”
Linas Adomaitis „Floating To You“
Donatas Montvydas „Donny Montell”

Metų roko grupė / atlikėjas / atlikėja

„The Perfect Pill”
„Biplan”
„Freaks On Floor”

Metų popmuzikos grupė / atlikėjas/ atlikėja

„Sel“
Donatas Montvydas
Mantas Jankavičius

Metų hip-hop grupė / atlikėjas / atlikėja

Pushaz
Alekna
„G&G Sindikatas”

Metų atlikėja

Jurga
Rūta Ščiogolevaitė
Jazzu

Metų muzikos prodiuseris

Linas Adomaitis
Leon Somov
Mario Basanov

Metų muzikos vaizdo klipas

Pushaz „Jazz'as gydo“
Jurga „So Blue“
GJan – „Not afraid“

Metų grupė

„G&G Sindikatas”
„Liūdni slibinai”
„Sel”


Šiame straipsnyje: muzikos apdovanojimaiM.A.M.A.

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių