Nusikalstamumas Vilniuje mąžta

Lyginant su 2011 metų duomenimis, pernai Vilniuje beveik 3 proc. sumažėjo nusikaltimų veikų, nusikaltimų 3 proc. ir 2,5 proc. baudžiamųjų nusižengimų. 2011 m. nusikalstamų veikų užregistruota 20081, 2012 m. – 19611, nusikaltimų sumažėjo nuo 17998 iki 17581, baudžiamųjų nusižengimų skaičius nuo 2083 mažėjo iki 2030.

„Reikia pasidžiaugti, kad Vilniuje nusikaltimų sumažėjo 3 proc. Situaciją dėl saugumo mieste vertinčiau teigiamai, juk sostinė visada traukia daug žmonių – vieni atvyksta ieškoti laimės, kiti darbo, treti ne su gerais ketinimais. Tačiau noriu padėkoti policijos pareigūnams, kad situacija yra kontroliuojama ir valdoma. Pavyzdžiui, kai kurie nusikaltimai – automobilių vagystės mieste, apskritai tampa retenybe, jų, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo daugiau nei ketvirtadaliu. Per metus Vilniuje nukenčia apie 200 turistų, toks skaičius nusikaltimų įvykdoma kituose Europos didmiesčiuose per parą”, - sake Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Paskaičiuota, kad prieš Vilniaus miesto turistus įvykdoma vos 0,03 proc. nusikaltimų. Iš viso Vilniuje 2011 m. apsilankė apie 680 tūkstančių, 2012 – I-III ketvirtį – beveik 600 tūkstančių turistų. Pernai nukentėjo tik 200 turistų, sumažėjo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų prieš užsieniečius ir nukentėjusių nuo vagysčių.

„Vagystės sudaro didžiausią skaičių - net 73 proc. visų registruotų nusikaltimų sostinėje. Tačiau reikia pasidžiaugti, kad būtent vagystės, o ne smurtiniai nusikaltimai, kurių mažėja, sudaro didžiausią skaičių mieste įvykdomų nusikaltimų, nes nuo jų nukenčiama mažiausiai“, - pabrėžė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Vilniuje smarkiai sumažėjo transporto priemonių vagysčių: 2011 m. buvo pavogta 1063, pernai – tik 255.

Mažėjant nusikaltimų skaičiui, padidėjo ir nusikalstamų veikų ištyrimo lygis visame Vilniuje bei sumažėjo administracinių teisės pažeidimų policijos komisariatuose.

Efektyviai pernai dirbo ir Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius - Vilniuje 2012 metais buvo surašyta apie 50 000 protokolų ir skirta baudų už beveik 2 milijonus litų.

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius didžiausią dėmesį skyrė rinkliavos mokėjimui už transporto priemonių stovėjimą, automobilių statymo kiemuose, alkoholio vartojimo viešose vietoje kontrolei, Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimams.

Lyginant 2011 ir 2012 metus, pernai buvo surašyta net 31 592 daugiau protokolų, įplaukų iš baudų surinkta 2,4 mln. litų, o rinkliavos už automobilių stovėjimą – 1,3 mln. Lt. daugiau.

2012 metais gegužę pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, vykdyta taksi kontrolė, neeksploatuojamų automobilių savininkų drausminimas, alkoholio vartojimo viešose vietose kontrolė.

Bendradarbiaujant su policija, Vilniaus miesto savivaldybė ženkliai prisidėjo prie jos veiklos stiprinimo, nes iš jos biudžeto finansuojamas greičio matuoklių sistemos finansavimas, Viešosios tvarkos skyriui vykdant smulkių pažeidimų kontrolę, policija daugiau dėmesio gali skirti nusikalstamų veikų išsiaiškinimui ir tyrimui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu - mikliai

nu - mikliai portretas
nosinę ant mąžta užsidedam, kolegos!!!!

Liumas

Liumas portretas
Iš kur čia tokius žodžius traukia :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių