Norimo uždaryti baro „Būsi trečias“ savininkai vos tramdo ašaras

Populiaraus baro „Būsi trečias“ savininkai negali pasiduoti ir jo uždaryti dėl sostinės savivaldybės nutarimo panaikinti barui prekybos alkoholiu licenciją. Tokio savivaldybės sprendimo priežastis – prekyba „falsifikuotais alkoholio produktais“. O savininkai savo ryžtą kovoti grindžia teisybės troškimu ir asmeninėmis priežastimis.

Baro vadovai dvyniai Kristupas ir Martynas Daciai savivaldybę ketina skųsti teismui. Vyrų tvirtinimu metus trukę teismai, galutinis teismo sprendimas ir savivaldybės nutarimas yra absurdiški.

Vienas iš baro savininkų M. Dacius pasakojo, kad prieš metus vienoje iš baro salių, kurioje negalioja prekybos alkoholiu licencija, klientai laikė bare nusipirktus, jų vardu pažymėtus, ir prieskoniais pagardintus degtinės butelius.

„Tokių butelių buvo trys. Mes buvome išsistudijavę teisinę bazę ir nemanėme, kad ši papildoma paslauga klientams gali būti palaikyta falsifikuoto alkoholio prekyba. Teisme net turėjo liudyti degtinės gamintojai“, - portalui diena.lt pasakojo M. Dacius.

Vilniaus savivaldybė griežčiausią sprendimą „Būsi trečias“ atžvilgiu priėmė po teismų tarp baro ir NTAKD maratono.„Vilniaus savivaldybė, naikindama licenciją, vadovaujasi teismo sprendimu. Į teismą kreipėsi NTAKD. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi pripažino, kad TŪB „Penki laipsniai“, buvę nubausti už „falsifikuotų alkoholio produktų pardavimą, gabenimą ar laikymą“ bei „verčiasi licencijoje nurodyta veikla arba laiko licencijoje nurodytus alkoholio produktus ne toje vietoje, kuri nurodyta licencijoje“, todėl jiems licencijų galiojimas panaikinamas ir pakartotinai licencijos neišduodamos“, - delfi.lt teigė savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas.

„Vyriausias administracinis teismas nusprendė, kad mes prekiavome falsifikuotu alkoholiu ir paskyrė baudą. Neseniai gavome raštą iš antstolių, kad turime sumokėti 6000 litų. Tai reiškia, kad mes tarsi ją jau ir sumokėjome, tad tuo remdamasi savivaldybė atima licenciją“, - aiškino M. Dacius.

Jo brolis piktinosi, kad dėl šio, anot jo absurdiško kaltinimo, jie baudžiami du kartus.„Turime ir baudą sumokėti, ir dar licenciją ketina atimti. Tai baudimas du kartus“, - savo mintimis dalijosi K. Dacius.

Patys baro savininkai penktadienio vakarą naujieną apie savivaldybės nutarimą išgirdo iš žiniasklaidos atstovų. Sutikę papasakoti, kaip atsitiko, kad bare prekiavo falsifikuotu alkoholiu, Martynas ir Kristupas Daciai tvirtino, kad degtinė buvo tiesiog pagardinta prieskoniais ir kad baro neuždarys.

„Tikrai neuždarysime. Skųsime savivaldybės nutarimą“, - sakė M. Dacius. O paklaustas, kaip mano, ar yra galimybė laimėti, po pauzės, vos sutramdęs emocijas, pridūrė: „turiu mažą vaiką. Mes septynerius metus į tai įdėjome“.

Blogiausiu atveju vyrai ketina gerti tik pieną.






Šiame straipsnyje: Būsi trečiasprekyba alkoholiu

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
pienas tikrai geriau uz alhoholi, nesvarbu ar jis tikras ar falsifikuotas. Is zmoniu girdymo laimes nesusikursi

aaaa

aaaa portretas
laikinai sukursi,bet kaip sako siulas sukasi,galas yra,taip pardavinejo kaukole nudazytu pavidalu.

OX broliukai

OX broliukai portretas
neatsiskaitet su kazkuo ir turi bedu
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių