Niujorke įstrigusi vilnietė: žmonės čia net rengė „audros vakarėlius“

Nėra labai baisu

Spalio 18 d. į JAV atskirdusi vilnietė Lina ketino apžiūrėti Niujorką ir Vašingtoną, o namo grįžti spalio 30 d. Tačiau ji vis dar Niujorke. Amerikoje moteris yra priversta likti iki lapkričio 8 d. Lietuvės planus sugriovė vadinamoji superaudra „Sandy“.

Užsienio žiniasklaida publikuoja kraupius vaizdus iš rytinės Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantės: sugriauti namai, apsemtos gatvės, tamsoje skendintys dangoraižiai, net iš kapų išvirtę karstai.

Tačiau L. Ratkevičiūtė per audrą buvusi Niujorke viso to nematė.

„Esu apsistojusi svečių nakvynės namuose, kurie yra Niujorko rajone Brukline“, - „Vilniaus dienai“ ankstų trečiadienio rytą laiške pasakojo Amerikoje prieš savo valią turinti likti lietuvė.  Paklausta, ar tikrai viskas taip Niujorke baisu, kaip nušviečia pasaulio žiniasklaida Lina buvo rami:  „Manau, kad nušviečia baisiau nei yra. Bet galbūt man taip tik atrodo, nes mano rajone nuostoliai yra nedideli.  Vakar išėjau pasivaikščioti po Brukliną. Mačiau išverstų medžių, kai kur nukritusios iškabos, nedirba kai kurios parduotuvės, nes darbuotojai negali atvykti į darbą – metro neveikia.“

Lina pasakojo, kad jos kaimynas belgas iš svečių namų Brukline buvo dviračiu nuvažiavęs iki Manhatano, kuriame, skelbiama, daug kur nėra elektros. „Manhatanas užlietas iki 50-tosios gatvės“, - sakė L. Ratkevičiūtė.

Kai kurie žmonės linksminosi

Po Manhataną pati Lina vaikščiojo per pačią audros pradžią. Daugelio savo bičiulių išgąsčiui moteris pasakojo, kad kylant audrai pėsčia išėjo iš Bruklino į Manhataną.

Pakeliui ji sutiko kitų niujorkiečių, kurie irgi išsiruošė į tokį pasivaikščiojimą.  Lietuvė nematė išsigandusių veidų. Atvirkščiai,  žmonės ėjo ir šypsojosi.

Ji prisiminė, kad audros dieną Niujorke galima buvo sutikti sporto entuziastų, kurie per uraganą išlėkė pabėgioti ar pasivažinėti dviračiais. Internete ji net matė, kaip vyrukas ieškojo drąsuolių, kurie su visa grupe bėgiotų per uraganą.

„Taip pat „Couchsurfing“ forume mačiau, kaip jaunimėlis organizavo visokius uragano vakarėlius“, - juokėsi Niujorke užstrigusi moteris.

Kai buvo pranešta, kad artėja audra, Lina Niujorko parduotuvėse pastebėjo daugiau žmonių perkančių vandens, maisto, besiruošiančių keletą dienų gyventi be elektros. Taip pat ji girdėjo, kad kitai savaitei perkeliamas Helovino karnavalas, kuris niujorkiečiams yra bemaž toks pat svarbus kaip brazilams Rio de Ženeiro karnavalas.

Didžiausia baimė – nepereiti tilto

„Pirmadienį nuėjau į „MoMA“ – Modernaus meno muziejų. Atėjęs apsaugininkas pasakė, kad muziejus uždarytas ir žiūrėjo į mane kaip į kokią nenormalią“, - juokėsi lietuvė.

Ji pasakojo, kad audros dieną Niujorke gatvės buvo tuščios, niekas nedirbo. Gal tik kelios parduotuvės ar kavinės.

„Manhatane užėjau į suvenyrų parduotuvę jau apie 18 val. Man po ją besidairant pardavėja pasakė, kad tiltus jau uždarė, kad savo darbuotojams taksi nebegali iškviesti, nes taksi atsisako važiuoti per tiltą. Tada labai išsigandau ir greitu žingsniu ėjau iki  Viljamsburgo tilto. Ten buvau apie pusę septynių ir spėjau jį pereiti, nes tiltus uždarė 19 val. Nežinau, ką būčiau dariusi, jeigu nebūčiau spėjusi.  Kai ėjau per tiltą, buvo stipri dulksna, vėjas. Kartais labai stipriai pūtė vėjas, bet eiti buvo įmanoma. Kai jau ėjau atgal, kartais reikėdavo pritūpti, kad neapvirsčiau“, - pasakojo pašnekovė.

Antradienį jau buvo ramu. Vienu metu net saulė išlindo iš už debesų. Vis dėlto Linos skrydis, kaip ir tūkstančių kitų žmonių, buvo atšauktas. Taip jai teko daugiau nei savaitei likti Niujorke. Šiuo metu vilnietė yra pakeliui į Kanadą, kurioje dėl susidariusių aplinkybių nutarė aplankyti draugę.

„Neplanavau Amerikoje likti nei dėl laiko stokos, nei dėl finansų. Tikiuosi, kad gal mano kelionių draudimas kompensuos kažką dėl susidariusios situacijos“, - kalbėjo vilnietė.

Bilietus į Niujorką ir atgal ji labai pigiai įsigijo dar birželio mėnesį, kai net minties nebuvo, kad pigesnis bilietas pareikalaus tokių papildomų išlaidų.


Šiame straipsnyje: Sandyuraganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

is toliau

is toliau portretas
keista mergiote, nepavykusi melagyste, taves cia nieks neisileis daugiau.

nevykele

nevykele portretas
stai kokiu kvaiseliu yra.tokia drasuole tai gali parplaukt per Atlanta kokio galo laukti lektuvo.mat ten uragano beveik ir nebuvo.nu nesuprantu ka ji cia kliedi.

Ra

Ra portretas
Mano ispudziai labai kitokie... vos isnesiau kaili is to miesto...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių