Misija - vaikų darželis: tėvai gali atšaukti naujus prašymus

Vilniaus savivaldybė patvirtino tvarką, pagal kurią tėvai, kurie po gruodžio 14 dienos nematę savo vaikų eilėje, pateikė naują prašymą, gali jį atšaukti. Apie tai pranešė Vilniaus miesto savivaldybė. Anuliavus paskutinįjį prašymą bus atkurtas prieš tai darželyje arba savivaldybėje pateiktas prašymas ir jo data.

Primenama, kad nuo gruodžio 14 dienos, perkėlus anksčiau pateiktus prašymus, tėvai galėjo patikrinti, kurioje eilės į darželius 2013 metais vietoje yra jų vaikas. Taip pat gruodžio 17 d. buvo leista pildyti naują prašymą į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas 2013 metams.

Vis dėlto, dalis tėvų negalėjo matyti šios informacijos. Taip galėjo atsitikti, nes duomenis tikrino ne prašymą pateikęs tėvas. Be to, netikslumų galėjo atsirasti darželiams įvedant duomenis į sistemą (pavyzdžiui, klaidingai įvestas tėvų arba vaiko asmens kodas). Kai kurie iš šių tėvų pateikė naujus prašymus dėl ko senasis, pateiktas anksčiau neteko galios.

„Atsiprašome tėvų, jeigu jiems teko susidurti su netikslumais perkeliant duomenis. Sudarome galimybę atkurti senąjį prašymą, jeigu naujasis buvo pateiktas per klaidą. Tam nebūtina vykti į savivaldybę – pakanka užpildyti paraišką internetu“, - sako Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Petronis.

Anuliuoti prašymus pateiktus internetu po gruodžio 14 dienos galima užsakius Vilniaus savivaldybės elektroninę paslaugą: www.vilnius.lt/epaslaugos – Kultūra, Švietimas, Sportas, Jaunimo reikalai – Elektroniniu būdu teiktų prašymų į ikimokyklines ar priešmokyklines ugdymo įstaigas anuliavimas. Senieji prašymai bus atkurti iki sausio 28 dienos.

Primenama, kad naują prašymą tėvai turėtų pateikti tik tuo atveju, jeigu senajame pateikti  duomenys nėra tinkami. Pateikus naują prašymą jis patenka į eilės pabaigą, o senasis netenka galios. Tėvai, nematantys informacijos apie vietą eilėje turėtų detaliai aprašyti situaciją el. paštu darzeliai@vilnius.lt.


Šiame straipsnyje: darželiaivaikaisistema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių