A. Macijauską nuskriaudęs vilnietis teisme bando gintis

Profesionalo karjerą baigusį krepšininką Arvydą Macijauską sumušusio ir metus kalėti nuteisto vilniečio Edgaro Dančenkovo skundą ėmėsi nagrinėti Vilniaus apygardos teismas.

Į apeliacinį posėdį Vilniaus teisme neatvyko nei nukentėjęs krepšininkas, nei nuteistasis E.Dančenkovas. Pastarojo advokatė Ingrida Botyrienė teismo prašė pakartotinio įrodymų tyrimo – pageidavo peržiūrėti vaizdo stebėjimo kamerų įrašą, kuriame buvo matyti dviejų augalotų vyrų konfliktas. Teismas tokį gynėjos prašymą atmetė.

E.Dančenkovas apeliaciniame skunde nurodė prašantis bausmės nesusijusios su laisvės atėmimu, taip pat paprašė sumažinti A.Macijauskui priskirtą neturtinę žalą nuo 4,5 tūkst. litų iki 3 tūkst. litų. Vilnietis E.Dančenkovas teigė, kad po ginčo su krepšininku jiedu išskirstė, tačiau jau jam nueinant jis buvo išprovokuotas, todėl grįžo iš sudavė kumščiu krepšininkui į veidą. „Mano ginamasis nuoširdžiai gailisi ir neneigė sudavęs A.Macijauskui, bet jo neapspjovė, buvo išprovokuotas po ginčo“, - tokias esą lengvinančias aplinkybes išsakė nuteistojo gynėja I.Botyrienė.

Su šiais argumentais nesutiko byloje kaltinimus palaikanti prokurorė, kuri teigė esą vaizdo įraše matyti spjūvis, o vyrų konfliktą girdėjo liudytojas, apsaugos darbuotojas.

Vilniaus apygardos teismas verdiktą šioje byloje skelbs po 10 dienų.

E. Dančenkovo jau yra teistas dėl narkotikų disponavimo. Žemesnės instancijos teismas E.Dančenkovą nuteisė ketvirtą kartą už incidentą 2011-ųjų birželį prie A.Macijausko namų Vilniuje, Savanorių pr. Buvusį krepšininką užpuolęs ir jį apspjovęs bei kartą į veidą sudavęs E.Dančenkovas buvo nuteistas vienerius metus praleisti už grotų. Krepšininkui priteistus 4,5 tūkst. litų, A.Macijauskas pažadėjo skirti Vilniaus miesto sutrikusio vystymosi kūdikių namams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Ko nusipelnei,tą ir gausi

dar

dar portretas
tas banditėlis kažko tikisi, ne kartą rodytas per TV toks naglas, piktas, tokiems tik su tokiais už grotų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių