„Liūdni slibinai“ spalvingai pristatė savo naują albumą

Trečiadienį sostinės knygyne „Mint Vinetu“ jau ketvirtus metus artistiška energija, skania ironija, nebanaliais dainų tekstais ir taikliu humoru pasižyminti grupė „Liūdni slibinai“ pristatė savo antrą albumą.

Žaismingai pradėjusi „Albumo be jokių Ė“ pristatymą grupė juo skatins lietuvius atsisakyti įvairių „Ė“, kuri simbolizuoja dvasios konservantus, trukdančius žmonėms judėti, augti ir jaustis prasmingai.

„Po „Ė“ raide mes išdrįsome paslėpti visus dvasios konservantus: nerimą, baimę, sielvartą, stresą ir visas kitas neigiamas žmogiškas savybes, kurios teršia žmogaus vidų“, - sakė grupės narys Vaidas Kublinskas.

Pasak grupės, „Albumas be jokių Ė“ sukurtas iš natūralių jausmų, minčių ir garsų skatina propaguoti kalbinių, dvasinių ir intelektualinių minčių rūšiavimą bei antrinį panaudojimą. Kaip teigė spalvingieji liūdesio maištininkai, jeigu kas nors sudaužė širdį, nereikia jos iškart mesti į konteinerį – ją galima suklijuoti ir panaudoti dar ne kartą.

„Sukūrėme albumą naudodami natūralią lyriką, ekologišką muziką, perdirbtas idėjas. Deja, viskas nėra taip gražu, kaip atrodo. Kad ir kaip būtų, kurdami jį naudojome ir gamtos išteklius: mynėm žolę, kvėpavome oru, valgėme maistą, todėl prieš pristatydami albumą jaučiame moralinę pareigą atlyginti žalą gamtai“, - linksmą pristatymą tęsė V. Kublinskas.

Atlygindami įvardytą žalą gamtai grupės nariai pasodino medelį. Kol jis augo, „Liūdni slibinai“ atliko pagal Antano Baranausko „Anykščių šilelį“ sukurtą dainą.

Išaušus lemiamai akimirkai džiaugsmingai buvo pristatytas ir naujasis albumas, kurio pasirodymą lydėjo spalvingi konfeti.

„Albumo be jokių Ė“ viršelis pagamintas iš senų laikraščių. Šiame albume sudėta geriausia „Liūdnų slibinų“ pastarųjų dvejų metų kūryba, pasižyminti žanrine įvairove visiems skoniams – nuo lengvo ir romantiško „Pieno fabrikėlio“ iki repo „Arbatoje“, sunkaus egzistencializmo „Kukučio mirtyje“ ar roko muzikos akordais skambančių „Pavasario linksmybių“ pagal Kristijoną Donelaitį.

Su daina „Šunelių vasara“ albume paliečiami socialiniai šunų rūpybos ir globos klausimai, aklą nostalgiją socialistiniams įvaizdžiams simbolizuoja pagal Juozo Erlicko žodžius skambantis „Pieno fabrikėlis“. O dainoje „Jeigu aš būčiau vyras“ randamas grupės moters Aistės Lasytės feministinis šauksmas mėginant išsivaduoti nuo Dominyko Vaitiekūno ir V. Kublinsko vyriškos priespaudos.

„Albumas be jokių Ė“, kuriame sudėta šešiolika dainų, bus platinamas „Liūdnų slibinų“ koncertuose, „Mint Vinetu“ knygyne Vilniuje, vintažinių vyriškų rūbų parduotuvėje „Kovaldas“ ir internetu.

Koncertinis „Liūdnų slibinų“ turas Lietuvoje:

spalio 5 d. „Švyturio menų doke“ Klaipėdoje,
spalio 6 d. Alytaus miesto teatre,
spalio 11 d. Šiaulių kultūros centre,
spalio 18 d. Panevėžio muzikiniame teatre,
spalio 19 d. klube „New York“ Vilniuje,
spalio 26 d. klube „Combo“ Kaune.

Apie grupę

Per ketverius metus „Liūdni slibinai“ surengė beveik 200 autorinių koncertų didžiausiuose Lietuvos miestuose ir muzikos festivaliuose. Grupė yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija, nominuota „M.A.M.A.“ muzikos apdovanojimuose ir laimėjusi „T.Ė.T.Ė.“ apdovanojimų Tautos balso nominacijoje.

2010 m. rudenį „Liūdni slibinai“ išleido debiutinį savo albumą – „Albumą, raginantį tautą“, kuris buvo išleistas pakartotinu tiražu 2012 m. žiemą.


Šiame straipsnyje: liūdni slibinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

inga

inga portretas
Megstu Liudnus slibinus,fainiausias tas mazas slibiniukas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių