Labiausiai nusipelniusiems vilniečiams - Šv. Kristoforo statulėlės

Trečiadienio vakarą sostinės rotušėje jau penkioliktą kartą šv. Kristoforo statulėlėmis pagerbti žmonės, 2012-aisiais labiausiai nusipelnę Vilniaus miestui. Tiesa, tarp labiausiai nusipelniusiųjų buvo ir tokių, kurie nepabijojo padėkas dalinančiai miesto valdžiai užsiminti apie tai, kad neturi pastogės, kur tas statulėles pasidėti, rašo portalas DELFI.lt.

Miesto globėjo šv. Kristoforo statulėlė - tradicinis Vilniaus miesto savivaldybės apdovanojimas, kuriuo metų pabaigoje pagerbiami asmenys, nusipelnę meno, mokslo, medicinos, verslo, kultūros, sporto srityse, taip pat už bendruomenės telkimą, suteiktą paramą. Anot Šv.Kristoforo apdovanojimų komiteto nario, Architektų sąjungos pirmininko Tado Balčiūno, komitetui teko nelengva užduotis renkant ryškiausiais Vilniui nusipelniusius žmones.  Vilniaus miesto savivaldybės meras Artūras Zuokas pabrėžė, kad ceremonijos metu pagerbti miestiečiai, kurie nebijo atsakomybės bei įsipareigojimų.

Už nuopelnus kultūrai šiais metais šv. Kristoforo statulėle pagerbtas Valstybinis Vilniaus kvartetas.

Verslininkas Arvydas Strumskis pagerbtas už verslumo skatinimą ir jaunosios kartos švietimą.

Penkiakovininkei ir olimpinei čempionei Laurai Asadauskaitei miestas padėkojo už nuopelnus sportui. „Šie olimpiniai metai Lietuvai buvo sėkmingi. Esu dėkinga merui ir komisijai, kurie skyrė apdovanojimą man. Nes yra galbūt daug stipresnių sportininkų už mane. Tačiau šiandien yra mano diena. Ačiū jums“, - už šv. Kristoforo statulėlę dėkojo olimpietė.

Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras pagerbtas už nuopelnus medicinai. Už labdaringą veiklą, apdovanojimą pelnė klubas „Vilniaus Zonta“ ir jos steigėja, vadovė Ramunė Trakymienė.

Už pagalbą Vilniaus šeimoms šv. Kristoforo statulėle išreikšta padėka Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensiono direktorei Nijolei Dirsienei. Už šeimyninio verslo skatinimą pagerbti parduotuvės „Šturmų švyturys“ įkūrėjai Asta ir Česlovas Žemaičiai.

Architektas Robertas Žilinskas apdovanotas už Vilniaus architektūros paveldo saugojimą.

Galerijos „Vartai“ direktorė Nida Rutkienė šiais metais apdovanota už nuopelnus šiuolaikiniam menui.

Kunigui Juliui Sasnauskui šv. Kristoforo statulėlė įteikta už meilę Vilniui ir vilniečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
Zilinskas o ne žilinskas

nesvarbu

nesvarbu portretas
Zilinskas o ne žilinskas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių