Konservatoriui, agitavusiam už „darbietę“, teks pasiaiškinti

Vilniaus rajono tarybos narys ir konservatorių Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Jonas Vasiliauskas tvirtina, kad „Širvintų krašto“ straipsnyje, agituojančiame už „darbietę“ Živilę Pinskuvienę, jis cituotas be sutikimo, be to, jo teiginiai buvę iškraipyti. Minėta užsakomoji publikacija, kurioje konservatorius antrame ture ragina balsuoti už „darbietę“, bus vertinama Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitete, BNS antradienį patvirtino komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Komitetas prašys J. Vasiliausko paaiškinti savo elgesį. J.Vasiliauskas BNS pasakojo, kad prieš kurį laiką buvo susitikęs su Jonu ir Živile Pinskais, tačiau nebuvo sutarta, kad jis galėtų būti cituojamas užsakomajame straipsnyje.

Vėliau jam paskambino „Širvintų krašto“ žurnalistai ir uždavė daug klausimų, į kuriuos jis atsakė. Po to minėtame laikraštyje pasirodė straipsnis, pažymėtas kaip politinė reklama, apmokėta iš Ž. Pinskuvienės politinės kampanijos sąskaitos.„Visišką tiesą tame straipsnyje atitinka tik vienas momentas - kad Lenkų rinkimų akcija nesteigia mokyklų ir darželių“, - sakė konservatorius, komentuodamas jam priskirtus teiginius.

Pasak J. Vasiliausko, neteisingai cituota, kad jis seniai pažįsta Pinskų šeimą - J. Pinskų jis pažįsta kurį laiką, tačiau Ž. Pinskuvienę buvo sutikęs tik vieną kartą.„Kad trūksta lietuviškų vaikų darželių Riešėj, Sudervėj, Čekoniškėse - tai tvarkoj. Bet kad Pinskaus nuopelnas tai, jog Maišiagaloj veikia mokykla, - šito tikrai nesakiau“, - taip pat aiškino J. Vasiliauskas.

Nepaisant to, kad minėtame agitaciniame straipsnyje J.Vasiliauskui priskiriami neva nesakyti teiginiai, kuriais agituojama už „darbietę“ Ž. Pinskuvienę, J.Vasiliauskas sakė dėl to neketinantis nieko imtis.„Parašė ir viskas, ką aš padarysiu, nesiteisi juk, rinkimai praėjo ir viskas“, - svarstė politikas.Širvintų-Vilniaus vienmandatėje apygardoje antrajame Seimo rinkimų ture dėl parlamentaro mandato Ž. Pinskuvienė rungėsi su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstove Rita Tamašuniene.

Rinkėjai ir pirmame, ir antrame ture labiau palaikė LLRA atstovę.„Yra įvairių nuomonių, bet savo ruožtu galiu pasakyti, kad kalbantis su TS-LKD Vilniaus skyriaus nariais, su kitais Vilniaus krašto žmonėmis, susidaro nuomonė, kad dauguma jų nusivylę LLRA pozicija dėl vaikų darželių, mokyklų, kai kurių kitų reikalų sprendimo ir ketina palaikyti “darbietės„ Ž. Pinskuvienės kandidatūrą“, – agitacinėje publikacijoje, „Širvintų krtašte“ pasirodžiusioje prieš antrąją rinkimų turą, cituotas J. Vasiliauskas.

„Jau seniai pažįstu Ž. ir J.Pinskų šeimą, žinau, kad tai veiklūs, principingi, duotojo žodžio besilaikantys žmonės. Pasitikiu Ž. Pinskuviene ir neabejoju jos nuveiktų ir būsimų darbų prasmingumu“, – taip pat neva sakė konservatorius. J.Pinskuvienė yra „Širvintų kraštą“ leidžiančios bendrovės „Danielita“ komercijos direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koktu

koktu portretas
si ponia, bent kiek teko matyti Janutienes laidoje, toli eis. Nes vadovaujasi Alos Pugaciovos posakiu VPERIOD S NAGLOJ MORDOJ, - POBEDA ZA NAMI.

karsta

karsta portretas
moteris ,poeto svajone
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių