Per koncertą Vilniuje V. Mae prabilo lietuviškai (foto)

Jau beveik tradiciškai, prieš šventes Vilniuje koncertuoja Vanessa Mae. Tai - vienintelis jos koncertas Lietuvoje šiemet, o apskritai - jau trečiasis smuikininkės pasirodymas Lietuvoje.

„Pramogų arenoje“ ketvirtadienio vakarą smuiko audras kėlusi Vanessa Mae šįkart paruošė 18 kūrinių programą. Paskutinysis - garsusis „Storm“.

Kaip ir ankstesniais metais, į sceną atlikėja lipo kiek vėluodama, bet puikiai pasiruošusi. Viena talentingiausių šių laikų muzikančių vilkėjo blizgučiais nusagstytąą ilgą suknelę, rašo portalas DELFI.lt

Po kelių pirmų kūrinių Vanessa Mae pasisveikino su publika. Gero reginio ji linkėjo angliškai, pasidžiaugė tarp žiūrovų matydama ir vaikų, o tada lietuviškai padėkojo savo gerbėjams Lietuvoje.

Nors bilietai kainavo nuo 140 litų, arena buvo apypilnė, prieš koncertą čia susidarė automobilių spūstys.

Pageidavo prabangos

Vanessa Mae į Vilnių atvyko iš Rygos. Lietuvoje žvaigždė pageidavo važinėti pačiu naujausiu liukso klasės „BMW“ markės automobiliu.

Smuikininkė koncertavo kartu su 12-os muzikantų styginiu orkestru. Orkestrui keliami išskirtiniai aprangos reikalavimai – visi muzikantai privalo dėvėti frakus.

Tačiau tai - dar ne viskas. Vanessa Mae pageidavo, kad koncerto metu ją šildytų 10 infraraudonųjų spindulių šildytuvų, nukreiptų į smuikininkę ant scenos.

Techninis personalas rūpinosi, kad oro temperatūra scenoje viso koncerto metu būtų 22 laipsniai Celsijaus.

Vanessos Mae pasiekimai

Smuiko virtuozė Vanessa Mae yra išleidusi 15 albumų, jie pasaulyje yra parduoti didesniu nei 10 milijonų tiražu. Taip pat smuikininkė nusifilmavo populiariuose Holivudo filmuose ir serialuose. Dar 1995 m. paauglės Vanessos pasirodymas buvo įamžintas dokumentiniame filme „The Red Hot Tour – Live at the Royal Albert Hall“.

Vanessos Mae muzikos stilius apibūdinamas kaip smuiko techno-akustinė sintezė. Koncertų metu ji atlieka klasikų Piotro Tchaikovsky'io, Lugwigo van Beethoveno, Niccolo Paganini, Henryko Wieniavwskio, Pablo de Sarasate ir kitų garsiausių kompozitorių kūrinius bei jų interpretacijas. Kita aistringosios smuikininkės kūrybos dalis – šiuolaikinių pop stiliaus kūrinių variacijos, skambančios roko, disko, acid jazz ir flamenko ritmu.

Vanessa Mae gimė Singapūre, tačiau karjerą egzotiškos išvaizdos smuikininkė pradėjo Londone. Į šį miestą, tapusį tramplinu į pasaulinio garso scenas, vos ketverių sulaukusią Vanessą atsivežė tailandietė motina. Pirmieji jaunosios atlikėjos pasirodymai jau išsiskyrė profesionalumu bei konservatyviomis klasikinių kūrinių interpretacijomis, tačiau tikroji Vanessos populiarumo banga prasidėjo paauglystėje. Rytietiška prigimtis ir maištaujanti paauglės siela išlaisvino smuikininkę iš tradicinės kūrybos ir leido gimti iki tol negirdėtoms klasikos ir popstiliaus kūrinių variacijoms, užbūrusioms daugelio klausytojų širdis. Jaunoji smuiko virtuozė buvo įtraukta į „Guinness World Records“ knygą kaip jauniausia solo atlikėja, koncertavusi su orkestu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių