Komisijai suklydus iš L. Balsio buvo atimta apie 400 balsų

Vilniaus Karoliniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje kandidatavęs Žaliosios politikos instituto prezidentas, buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys dėl Papilėnų rinkimų apylinkės komisijos klaidos buvo netekęs apie 400 balsų.

Po L. Balsio skundo klaidą ištaisė Karoliniškių apygardos rinkimų komisija. Suskaičiavusi rinkimų biuletenius iš balsadėžių, Papilėnų apylinkės komisija į protokolą užrašė, kad L. Balsys gavo 44 balsus, o valstiečių ir žaliųjų kandidatė Virginija Apanavičienė - per 400.

Perskaičiavus balsus, paaiškėjo, kad L.Balsys šioje apylinkėje laimėjo rinkimus, surinkęs 444 arba 22,53 proc. balsų. Tuo metu V. Apanavičienė tegavo 45 arba 2,28 proc. balsų.

„Pildant protokolą apsirikta įrašyti duomenis, jie įrašyti ne į tą vietą“, - penktadienį BNS sakė Karoliniškių apygardos komisijos pirmininkė Birutė Alkinaitė. Jos teigimu, pavargę komisijos nariai prie L.Balsio pavardės įrašė V. Apanavičienės balsus ir atvirkščiai. Patys biuleteniai suskaičiuoti buvo teisingai.

B. Alkinaitės teigimu, piktybiškumo tame tikrai nebuvo, tiesiog Papilėnų apylinkė yra viena didžiausių, matyt, komisijos narius įveikė nuovargis.

L. Balsys tvirtino, kad apie neteisingus rinkimų rezultatus jam pranešė vienas iš Papilėnų apylinkės komisijos narių.

Ši klaida lemiamos įtakos rinkimų rezultatams Karoliniškių apygardoje neturėjo. Į antrąjį rinkimų turą pateko konservatorė Danutė Bekintienė su 4821 balsu ir L. Balsys, gavęs 4116 balsų. Trečioje vietoje likusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatė Vanda Kravčionok surinko 3211 balsų.Antrasis Seimo rinkimų turas įvyks spalio 28 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balsiui vadovaujant

balsiui vadovaujant portretas
prorusiškos jėgos baigs Lietuvos AE klausimo sprendimą, maskva triumfuoja, Lietuvos runkeliai netrukus pajus, ką pridarė.

miestietis X

miestietis X portretas
pirmam: Pajus, bet nesupras, kad patys kalti. Runkelių atmintis labai trumpa ir jie įsitikinę, kad už jų likimus atsakingas kažkas kitas, bet jokiu būdu ne jie patys.

aš portretas
nu šakės, tik tiek tegaliu pasakyt
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių