Klientai išsigando dėl pašto padalinio Vokiečių gatvėje darbuotojų

Remontuojamo Lietuvos pašto skyriaus klientams parūpo, kodėl filialo personalas tęsia darbus šalia atliekamų remonto darbų. Pašto atstovai teigia, kad apie darbuotojus pagalvota, o šie patys laukia pagerėsiančių darbo sąlygų.

Susirūpino klientai

„Vilniaus dienos“ redakcijai paskambino susirūpinusi sostinės gyventoja ir paprašė pasidomėti, kodėl Lietuvos pašto skyriaus Vokiečių g. personalas turi dirbti remontuojamose patalpose.

„Mes, klientai, atėjome į pašto skyrių – baisu: šiukšlės, dulkės, nešvara, dulkės. Darbuotojai paskendę tame, - piktinosi skaitytoja. – Klausimas, kas yra darbų rangovas. Juk galima pertvaras daryti. Mes juk esame moderni šalis“.

Moteris sakė suprantanti, kad pašto skyrius modernizuojamas, atnaujinamas, tačiau jai pagailo kodėl darbuotojai turi dirbti remontuojant patalpas, o turima pašto technika dulkėti.

Darbuotojai laukia pokyčių

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė sakė, kad Vokiečių g. esantis 1-asis paštas buvo ruošiamas remontui. „Pirmadienį buvo pradėti parengiamieji darbai – remonto zona atskiriama nuo pagrindinės salės. Per kelias dienas remonto zona nuo pagrindinės salės bus atskirta mūrine siena, tad trukdžiai darbuotojams bus labai minimalūs“, – tikino A.Jonušaitė.

Remontą vykdo viešojo pirkimo būdu parinkta bendrovė. Pašto skyrius bus suremontuotas iki kovo pradžios.

Lietuvos pašto atstovė aiškino, kodėl buvo nuspręsta laikinai neperkelti skyriaus į kitas patalpas: „Vilniaus 1-asis paštas – vienas daugiausiai klientų sulaukiantis paštų visame mieste. Pašto uždarymas ar perkėlimas į kitas patalpas būtų sukėlę nepatogumų ne tik klientams, bet ir mūsų darbuotojams“.

A.Jonušaitė tikino, kad iš darbuotojų nėra sulaukta jokių nusiskundimų. „Atvirkščiai, darbuotojai patenkinti, kad po remonto ženkliai pagerės jų darbo sąlygos“, – sakė pašto atstovė spaudai.

Pašto darbuotojai tiki, kad žalos pašte esančiai technikai nebus padaryta, nes remontuojama erdvė bus atskirta mūrine siena.

Šiuo metu Lietuvos paštas turi daugiau kaip 700 paštų visoje Lietuvoje. „Daugelio paštų būklė nebeatitinka šiuolaikinių standartų, todėl stengiamės atnaujinti kuo daugiau paštų, kad ne tik klientams, bet ir mūsų darbuotojams juose patogiau ir maloniau. Kiekviename remontuojamame pašte atnaujiname šildymo bei vėdinimo sistemas, pakeičiame langus, šiuolaikiškai ir moderniai įrengiame klientų aptarnavimo salę, tarnybines patalpas, – teigė pašto atstovė spaudai. – Vien pernai Lietuvos paštas atnaujino 9 paštus Palangoje, Varėnoje, Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune, Ukmergėje, Rokiškyje, Naujojoje Akmenėje. Į šių paštų atnaujinimą buvo investuota daugiau kaip 2 mln. litų“.

Valstybinės darbo inspekcijos specialisto komentaras:

Nutraukti skyriaus darbą jo patalpų remonto metu ne visada funkcionalu ir ne visada įmanoma.

Aišku, jeigu atliekamas kapitalinis remontas ar rekonstrukcija, kai remontuojamos visos patalpos, jos tikrai uždaromos ir dirba tik remontą atliekantys darbuotojai. Tačiau bet kuriuo atveju privalu sudaryti tinkamas darbo sąlygas.

Teisės aktai numato, kad prieš statybos darbų pradžią veikiančios įmonės teritorijoje šios įmonės vadovas ir statybos rangovas privalo įforminti dokumentą (aktą – leidimą), kuriame numatomos priemonės, užtikrinančios darbų saugą. Įmonių vadovai turi susitarti dėl atitinkamų darbo sąlygų, atsakingų asmenų paskyrimo, saugos priemonių įrengimo. Turi būti įrengtos apsauginės užuolaidos; dulkių ištraukiamieji ventiliatoriai - kad nesklistų dulkės; įrengti apsauginiai ženklai, įspėjantys apie galimus pavojus. Drauge taip pat galima susitarti, kad darbai, kurių metu kyla triukšmas, bus atliekami pietų pertraukos metu ar kai nėra šalia dirbančių kitos įmonės darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvilė

Arvilė portretas
Žinom, kas tokia toji "sostinės gyventoja" ir kieno ausys kyšo už tokio iš piršto laužto "klausimo".

savas

savas portretas
Nugi cirkas be pinigu. Neturi apie ka rasyti. Aisku, kad remonta darant buna ir dulkių. Prasau "susirupinusios sostines gyventojos" butinai paskambinti i redakcija po to, kai remontas bus baigtas ir susirupinti, kad butu straipsnis apie tai, kaip pasikeite - pagerejo salygos darbuotojams ir klientams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių