Kino gurmanams - „Filmas apie meilę ir grybus“

Vienas geriausių neseniai pasibaigusio Tarptautinio Kauno kino festivalio filmų – „Filmas apie meilę ir grybus“ (Now, Forager: A Film About Love and Fungi) – nuo ketvirtadienio pradedamas rodyti Vilniuje, „Skalvijos“ kino centre.

Lucienas (Jason Cortlund) ir Regina (Tiffany Esteb) – baskų kilmės amerikiečiai. Jie verčiasi rinkdami grybus Naujojo Džersio miškuose ir tiekdami juos restoranams. Grybai – tikroji Lucieno aistra, o jų rinkimas leidžia likti laisviems nuo įprastinio darbo pančių. Tačiau laisvė kainuoja: pajamų mažai, nėra sveikatos draudimo, bet kada sausra arba liūtys gali sunaikinti grybų derlių. Šis nesaugumas pradeda slėgti Reginą, kuri palieka „grybų rojų“ ir įsidarbina madingame Niujorko restorane. Išsiskyrus sutuoktinių asmeniniams troškimams, jų santuoka per metus patiria rimtų išbandymų.

„Filmas apie meilę ir grybus“ - pirmasis JAV režisierių Jasono Cortlundo ir Julios Halperin dueto pilnametražis filmas. Tarptautinio Kauno kino festivalio filmų platinimo vadovas Tomas Tengmarkas kviečia kino gurmanus atkreipti dėmesį į šią juostą: „Režisieriai sukūrė subtilų filmą - istorija pasakojama pasitelkiant gamtą. Tai puikus nepriklausomo amerikietiško kino, kurį retai matome Lietuvos kino teatruose, pavyzdys.“

Autentiškas, atviras ir aistringas pasakojimas apie maistą, darbą ir tarpusavio santykius turėtų būti įdomus visiems, vertinantiems „lėtą maistą“ ir mėgstantiems gaminti. Tai istorija, įrodanti, kad gyvenimo tempą įmanoma sulėtinti ir būti laimingesniems turint mažiau, bet tikresnių dalykų.

Šiame filme išgirsite ne vieną patarimą apie grybų rinkimą ir jų gaminimą bei pamatysite tikrąjį šių įstabių augalų grožį. Gero maisto mylėtojai neabejotinai papildys savo žinias apie įvairias grybų rūšis, jų gastronomines savybes ir panaudojimą.

„Filmo apie meilę ir grybus“ seansai „Skalvijos“ kino centre pradedami rodyti spalio 25 d.


Šiame straipsnyje: skalvijakinasfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių