Kalėdiniame renginyje „Didžiausia dovana“ - dėmesys vaikams

Gruodžio 26 d. vilniečiai – ir maži, ir dideli – kviečiami gražiausią metų šventę švęsti kalėdiniame renginyje „Didžiausia dovana“. Vaikų laukia muzikinis spektaklis, o tėvelių – operos solistų ir populiariosios muzikos atlikėjų koncertas.

Dieną, 13 val., muzikiniame spektaklyje „Tėvas Martynas“ per batsiuvio istoriją mažiesiems bus papasakota apie tikrąją Kalėdų prasmę. Po spektaklio vaikai išgirs kalėdines dainas, o paskui jų laukia didžioji staigmena – 15 tūkst. į Lietuvą atkeliavusių dovanėlių.

„Šio renginio tikslas – padovanoti didelę šventę ir gerą nuotaiką, vaikams – dovanų. Taip pat prisiminti, kad prieš daug metų gimė Kristus. Esame krikščioniška šalis, todėl švenčiame Kalėdas“, - trumpai apie renginio sumanymą kalbėjo operos solistas Vaidas Vyšniauskas.

Į šventę kviečiami visų mokyklų vaikai, taip pat vaikų namų globotiniai. Dovanėlės bus teikiamos vaikams iki 14 metų. Susirinkusieji akis galės paganyti į menininkės iš Sankt Peterburgo Marinos Sosninos piešinius iš smėlio.

Pasibaigus labdaringam kalėdiniam vaikų renginiui, į vakarinį šventinį koncertą (19 val.) kviečiami suaugusieji. Scenoje pasirodys būrys operos solistų: Virgilijus Noreika, Sigutė Stonytė, V.Vyšniauskas, Liudas Mikalauskas, Ona Kolobovaitė, Mantas Jarašūnas ir kiti. Dalyvaus ir populiariosios muzikos atlikėjai Gintautas Tautkus, Ovidijus Vyšniauskas, Rosita Čivilytė.

Dalyviai žada, kad klausytojai išgirs dar niekur neskambėjusių kūrinių, naujų aranžuočių. Kaip teigė vakarinio koncerto dirigentas ir meno vadovas Vytautas Lukočius, programa bus solidi ir gana įvairi.

Daugybėje kalėdinių koncertų per savo karjerą dalyvavęs maestro V.Noreika juokavo, kad visų jų ir neprisiminsi. O paklaustas, kaip nutiko, kad vėl grįžta į didžiąją sceną, atsakė:

„Noriu pasakyti, kad pirmiausia skiriu didžiąją sceną, didįjį meną nuo didelių scenų ir didelio meno. Einu čia dainuoti todėl, kad ir didelėj scenoj gali pasitaikyti didžiojo meno, ir atvirkščiai. Sąvoka aprėpia individualią kūrybą. Ir publika į tokius koncertus ateina klausyti didžio meno.“

Visi renginiai vyks „Siemens“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių