Kada Vilniuje bus pradėtas šildymo sezonas?

Greičiausiai antradienį arba trečiadienį Vilniaus savivaldybė paskelbs tikslią šildymo sezono pradžios datą. Tikėtina, kad sezonas prasidės nuo pirmadienio ir tai bus dviem dienom vėliau, nei šildymo sezonas prasidėjo pernai.

Tradiciškai, sprendimas pradėti šildymo sezoną priimamas, kai vidutinė paros temperatūra daugiau nei trys paras neviršija 10 laipsnių šilumos. Taip pat atsižvelgiama ir į sinoptikų prognozes ilgesniam laikui. Pastarieji, beje, atšilimo didžiojoje Lietuvos dalyje, taip pat ir Vilniuje, neprognozuoja.

Portalo diena.lt duomenimis, šildymo sezonas galėtų prasidėti jau nuo pirmadienio.

Pirmiausia šildymas bus įjungtas mokyklose, ikimokyklinio amžiaus ugdymo įstaigose ir ligoninėse. Daugiabučiai ir juos administruojančios įmonės gali patys spręsti, kada pradėti šildymo sezoną. Pateikus atitinkamą prašymą, šildymas gali būti įjungtas anksčiau arba vėliau.

Tiesa, dėl didelių šildymo kainų teise anksčiau pradėti šildytis namus beveik niekas nesinaudoja. Užtat nemažai daugiabučių šildymo sezoną pradeda bent keliomis dienomis vėliau nei oficialiai paskelbia Vilniaus savivaldybę.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patariu

Patariu portretas
Balsuoti už buvusį Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje Jurgį Jurkevičių.LSDP sąraše kandidato numeris 107.Karoliniškių vienmandatė apygarda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių