Išvykstantiems tautiečiams oro uoste buvo dalijama duona

Šv. Agotos dienos išvakarėse lietuvaičių kostiumais pasipuošusios merginos išvykstantiems tautiečiams dalino „Agotos“ duoną.

Šv. Agotos – Duonos dienos išvakarėse, vasario 4 d. vakarą Vilniaus oro uoste išvykimo terminale kelivių registracijos skrydžiams į Londoną metu tautiniais rūbais pasipuošusios merginos dalino duoną išvykstantiems, ragindamos nepamiršti savų tradicijų ir seniausio lietuvių valgio – ruginės duonos.

Drauge su duona buvo įteikiamas ir sveikinimas, kuriame pasakojama apie šv.Agotos dieną ir duonos svarbą mūsų gyvenime. „Duona puošia kiekvienos šeimos stalą. Ji turtinga maistinių savybių, reikalingų  kiekvienam šeimos nariui – nuo jauniausio iki vyriausio“, - rašoma sveikinime.

Portalo diena.lt žurnalistų kabinti keleiviai džiaugėsi gavę lauktuvių duonos. Su dviem vaikais į Londoną išskrendanti Zita teigė, kad lietuviška duona jai skaniausia. „Gyvename Anglijoje. Lietuvoje sugrįžtame tik pasisvečiuoti. Labai džiaugiamės, kad gavome duonos. Lietuviška duona – pati skaniausia“, - žurnalistams kalbėjo moteris.

Duona buvo dalinama ne tik tautiečiams, kaip tradicijos ir tėvynės simbolis, bet ir užsieniečiams, kad šie norėtų dar kartą grįžti į Lietuvą.

Vienas iš akcijos organizatorių „Vilniaus duonos“ rinkodaros skyriaus vadovas Edvinas Ambrulaitis teigė, kad tokia akcija yra organizuojama pirmą kartą. Pašnekovas vylėsi, kad tai taps gražia tradicija, priminsiančia mūsų protėvių palikimą ir neleisiančia pamiršti gimtųjų namų.

„Duona yra tai su kuo mes užaugome. Nė vienas be jos neapsieiname. O ši diena – šv.Agotos šventė primena mums apie duonos svarbą“, - kalbėjo E. Ambrulaitis.

„Vilniaus duonos“ atstovas tikino, kad lietuviška duona yra unikali. Ją gali bandyti kepti užsieniečiai, tačiau tikra lietuviška duona gali būti pagaminta tik Lietuvoje.

„Štai pažiūrėkite, net latviai, nors ir yra artimiausi mūsų kaimynai, vis vien kepa kitokia duona. Tikra lietuviška duona, gali būti pagaminta tik Lietuvoje“, - tvirtino E. Ambrulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joooo

joooo portretas
isvykstantiems gal pro kitos salies muitine parleis duonos..,o mes cia like alkani...duokit mums duonos

dalintojams

dalintojams portretas
po sio menesio silumos kainu duona dalinkit cia likusiems

SS

SS portretas
Duona pasitinkama sugriztancius, o jei jau dalinam isvykstantiems, tai greit ir rasyti pradesim is desines i kaire... Shalom lietuviai!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių