Interpeliacija jau paruošta R. Adomavičiui

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Vilniaus miesto taryboje mero Artūro Zuoko suburtos koalicijos pamatus pradės klibinti nuo interpeliacijos įtarimų sulaukusiam socialdemokratų vicemerui Romui Adomavičiui, rašo delfi.lt.

Tai DELFI patvirtino konservatorių frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

„Interpeliacijos tekstas paruoštas vicemerui R. Adomavičiui. Šitas klausimas daug svarbesnis, nes žmogus, sulaukęs tokių rimtų korupcinių įtarimų, negali eiti savo pareigų“, - sakė V. Benkunskas.

Primenama, kad norint užregistruoti interpeliacijos tekstą vicemerui, po interpeliacijos tekstu reikia surinkti ne mažiau nei 17 nepasitikėjimą remiančių parašų. Mero pavaduotojas galėtų būti atstatydintas, jeigu už tai balsuotų ne mažiau nei 26 savivaldybės tarybos nariai.Konservatoriai miesto taryboje turi 10 mandatų ir kartu su 4-ias „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais dirba opozicijoje.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Bronius Cicėnas DELFI patvirtino, kad „tvarkiečiai“ prisidės prie R. Adomavičiaus atstatydinimo.

„Šiandien tarybos posėdyje, kaip matyti, bus priimtas sprendimas dėl R. Adomavičiaus atstatydinimo iš „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos ir visų komisijų, o kadangi teisėsaugos institucijos atlieka darbą, tai išsiaiškinus situacija jam tikriausiai bus pateikta interpeliacija. Parašų rinkimas pradėtas. Mes palaikome, tokie žmonės negali dirbti“, - sakė B. Cicėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių