Į sūrių turgelį traukia kokybė ir galimybė pabendrauti

Ekologiški produktai, nuo pieno melžimo iki pateikimo ant prekystalio sukurti pačių ūkininkų sekmadieniais pritraukia nemažai vilniečių.

Kiekvieną sekmadienį kavinėje „Mano Guru“ Vilniaus g. sūrininkai atidaro nediduką turgų, kuris veikia nuo 10 iki 13 val.

„Tai visai kas kita, nei pirkti prekybos centre. Galiu paragauti, pabendrauti su pačiu gamintoju, labai jauku ir malonu“, - sakė krepšelį pirkinių jau supirkusi turgelio klientė.

Turgelyje kaskart pasiūloma nemaža fermentuotų, pelėsinių, varškės sūrių, pagamintų iš avies – ožkos – karvės pieno, įvairovė. Visi sūriai, pasak „Sūrio namų“ kolektyvo, gaminami vadovaujantis principu „Pats melžiu, pats spaudžiu, pats parduodu“. Taip pat turgelyje galima įsigyti putpelių kiaušinių, uogienių, šakniavaisių, juodos duonos.

Vis tik turgelyje parduoti kuo daugiau nėra pagrindinis ar vienintelis sūrininkų tikslas. Čia, gurkšnodami arbatą, jie dalijasi patirtimi, užmezga ilgalaikius kontaktus su klientais, kuriems vėliau gamina sūrius pagal individualius užsakymus.

Kooperatyvas „Mūsų sūriai“ vienija keturių sūrininkų, smulkiųjų Lietuvos ūkininkų, šeimas. Sūrininkai savo rankomis gamina produktus ir augina daržoves, kuriuos vėliau parduoda „Sūrininkų namuose“ Dargužių kaime ir turgelyje Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių