Ginčą dėl L.Karaliaus ir G.Gurevičiūtės baro spręs sostinės valdžia

Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės valdomas baras Vilniaus senamiestyje gali netekti teisės prekiauti alkoholiu po 22 val.

G. Gurevičiūtės savivaldybei atsiųstas raštas rodo, kad konfliktas su kaimynais – įsisenėjęs.

Šiuo metu parengtas tarybos sprendimo projektas „Dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo bendrovei „Sėkmingi projektai“ priklausančiame restorane „Shiva Chill Bar“ Klaipėdos g. 3“, kuriuo siūloma uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 val. iki 8 val.

Prekybos alkoholiniais gėrimais laikas bendrovei „Sėkmingi projektai“ priklausančiam restoranui „Shiva Chill Bar“ iki šiol dar nebuvo ribotas.

Nutarimą riboti prekybos alkoholiu laiką miesto valdžia gali priimti dėl gautų daugybės skundų.

2012 m. spalio 26 d. savivaldybė gavo namų, esančių Klaipėdos g. 3, savininkų bendrijos prašymą dėl viešosios rimties trikdymo ir triukšmo nakties metu, sklindančio iš restorano „Shiva Chill Bar“. Bendrija prašė apriboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką nuo 21 val. iki 8 val.

Spalio 29 d. gautas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pranešimas, kad dėl kavinės „Shiva Chill Bar“ ir jo prieigose nuo 2012 m. balandžio 19 d. iki 2012 m. spalio 24 d. į Bendrąjį pagalbos centrą telefono numeriu 112 apie daromus viešosios tvarkos pažeidimus buvo kreiptasi 27 kartus.

Pagrindinės kreipimosi priežastis į policiją buvo triukšmas sklindantis iš kavinės ar jos prieigų, dėl išėjusių iš kavinės klientų keliamo šurmulio, kuris trukdo gyventojams ilsėtis.

Nuo 2012 m. balandžio 19 d. šios kavinės atsakingiems darbuotojams buvo surašyti 6 administracinės teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 183 str. 1 d.  (dėl viešosios rimties trikdymo), 2 administracinės teisės pažeidimo protokolai su administraciniu nurodymu pagal LR ATPK 183 str. 1 d. 7 pranešimai į Bendrąjį pagalbos centrą telefono numeriu 112 apie daromus viešosios tvarkos pažeidimus išsiaiškinus vietoje arba pranešimui nepasitvirtinus, nurašyti į komisariato raštinės bylą.

Pagal 2 pranešimus priimti nutarimai nutraukti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną, kai nėra administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties. Šiuo metu dar tiriamas vienas pranešimas dėl viešosios rimties trikdymo. Atsižvelgiant į aukščiau pateiktą informaciją ir siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą bei ginant viešąjį interesą, prašyta imtis priemonių, kad būtų apribotas kavinės prekybos alkoholiniais gėrimais laikas iki 22 val.

2012 m. gruodžio 4-ąją ir 6-ąją gauti Klaipėdos g. 3 namo gyventojų skundai dėl restorano „Shiva Chill Bar“ nuolat fiksuojamų pažeidimų ir prašymo padėti apginti gyventojų teises.

Gruodžio 27 d. gautas patikslintas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pranešimas, kad dėl kavinės „Shiva Chill Bar“ ir jo prieigose nuo 2012-04-19 iki 2012 m. gruodžio 20 d. į Bendrąjį pagalbos centrą telefono numeriu 112 apie daromus viešosios tvarkos pažeidimus buvo kreiptasi 37 kartus.

Pagrindinės kreipimosi priežastis į policiją nurodytos tos pačios.

Nuo 2012 m. balandžio 19 d. šios kavinės atsakingiems darbuotojams buvo surašyti 13 administracinės teisės pažeidimo protokolų pagal LR ATPK 183 str. 1 d. , 8 pranešimai į Bendrąjį pagalbos centrą telefono numeriu 112 apie daromus viešosios tvarkos pažeidimus išsiaiškinus vietoje arba pranešimui nepasitvirtinus, nurašyti į komisariato raštinės bylą.  Pagal 4 pranešimus priimti nutarimai nutraukti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną, kai nėra administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties.

Šiuo metu dar tiriami 3 pranešimai dėl viešosios rimties trikdymo. Atsižvelgiant į aukščiau pateiktą informaciją ir siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą bei ginant viešąjį interesą, prašoma imtis priemonių, kad būtų apribotas kavinės prekybos alkoholiniais gėrimais laikas iki 22 val.

Savivaldybės teigimu, bendrovės „Sėkmingi projektai“ atstovas dalyvavo ir savo argumentus išdėstė 2012 m. gruodžio 20 d. Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo komisijos posėdyje.

Gruodžio 27 d. „Sėkmingi projektai“ pateikė raštą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo su savo bendrovės argumentais. Jame išdėstyti nesutikimo su prekybos alkoholiniais gėrimais laiko ribojimo motyvai.

„Išnagrinėję Elvyros Latėnienės prašymą aptikome jame daug tikrovės neatitinkančios informacijos, - rašte teigia baro direktorė G. Gurevičiūrė. – Raštas yra parašytas visų namų, esančių Klaipėdos 3, Vilniuje savininkų bendrijos vardu. Tuo tarpu mums yra žinoma, kad lygiai pusė namo savininkų apie šį raštą nieko nežinojo ir nesitikėjo, kad namų bendrija yra kuriama su tikslu pakenkti namo komercinių patalpų komerciniam patrauklumui ir sumažinti patalpų rinkos vertę. Rašte rašomam, kad „Gintarė Gurevičiūtė ir Linas Karalius savo veiksmais ėmė pažeidinėti teisės aktų reikalavimus, pastato savininkų ir kitų jų teisėtų naudotojų teises ir teisėtus interesus“. Šis teiginys yra melagingas ir parašytas tendencingai siekiant apšmeižti UAB „Sėkmingi projektai“ akcininkus bei suklaidinti Vilniaus miesto savivaldybės administraciją“.

G. Gurevičiūtės pasirašytame rašte taip pat teigiama, kad kavinės darbo laikas yra nuo 11 iki 22 val., o savaitgaliais – iki 5 val., tad kaltinantis teiginys, kad pobūviai vyksta visą parą – melas. „Retais išskirtiniais atvejais vyksta užsakomieji pobūviai, kurie užsitęsia iki 2 val. nakties.

„Rašte rašoma, kad Latėnų (šalia kavinės gyvenančio režisieriaus šeimos – red. past.) šeimoje auga nepilnametis sūnus, kuris dėl neva iš kavinės sklindančio triukšmo miega vos 4-5 valandas. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad Latėnų sūnui dabar yra 17 su puse metų, ir miega mažai jis todėl, kad vėlai grįžta iš pasilinksminimo naktiniuose klubuose, o ne dėl kavinės veiklos“, - G. Gurevičiūtės rašte nesusilaikyta nedrėbtelėjus ir į kaimynų daržą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pala pala

Pala pala portretas
Cia ne tas Latenas kur kedes teatrui uz kosminius pinigus pirko?

as

as portretas
taigi ta bara jie jau parduoda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių