Gerumo savaitę Vilniuje norėtų pratęsti

„Sriubos namų“ surengta „Gerumo savaitė“ prisidėjus „Vilniaus dienai“ virto akcija „Mokėk už sriubą“. Pastaroji prasidėjo gruodžio 1 d. ir vyksta lygi šiol.

Pinigus skirs vaikams

Pernai ir užpernai restoranas rengė gerumo akcijas su Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namais. Šiemet visi per akcijos gerumo savaitę paaukoti pinigai bus skirti Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Prie akcijos prisideda ir „Vilniaus dienos“ skaitytojai. Kasdien radę laikraštyje specialų kuponą, žmonės galės sriubos valgyti aukodami už ją tiek kiek kas gali.

„Iš paaukotų pinigų, nė vienas centas neatiteks mums. Tai ką jūs duodate – duodate vaikams. Jei neduodate, tai taip pat Jūsų pasirinkimas. Per diena prie akcijos prisijungia bent keliolika žmonių, būna ir 7 – 8. banguoja tas skaičius“, - teigė „Sriubos namų“ vadovas Tadas Mažeikis.

Pasak pašnekovo, aukotojų pasitaiko pačių įvairiausių. Vieni atkeliauja pigiai pavalgyti, bet yra ir tokių, kuriems rūpi ne maistas, o geri darbai.

„Gaila, kad yra nemažai jaunų žmonių, kurie nesupranta šios akcijos esmės. Aišku, jūs galite ateiti, pavalgyti ir nieko neaukoti. Nuo to nukentės, tik vaikai. Bet žinoma, tokių žmonių nėra dauguma. Akcija pritraukia daug gerų žmonių ir jų dauguma. Yra atveju, kad žmogus sužino apie akciją, užsisako sriubos ir paaukoja 100 lt“, - dėstė pašnekovas.

Organizuoja trečius metus

T.Mažeikis papasakojo, kad „gerumo savaitė“ organizuojama jau trečius metus, tačiau pirmą kartą kūdikių namams bus perduoti suaukoti pinigai.

„Akcija organizuojama jau trečius metus. Pernai buvo 15–16 metų vaikai, vaišinome juos sriuba. Šiais metais bandysime surinkti pinigėlių kūdikių namams, vaišindami sriuba lankytojus. Šiemet jau buvo vaikai atėję, vaišiname juos sriuba, desertais. O surinktus pinigus paaukosime, vaikų namai patys nuspręs, ko jiems reikia. Kiek domėjausi, ten kartais trūksta elementarių dalykų, kad ir susijusių su maistu. Pavyzdžiui vištienos nebūna po pusę metų“, – pasakojo „Sriubos namų“ vadovas Tadas Mažeikis.

Restorano vadovas įsitikinęs, kad vaikai, augdami bendruosiuose namuose, ir taip yra nuskriausti likimo, o sutrikusio vystymosi vaikai, augdami vaikų namuose, – nuskriausti dvigubai. „Negalima sakyti, kad jie mažiau nei kiti gauna paramos, dėmesio, tačiau likimas jų tikrai nepagailėjo. Tiems, kuriems nepagailėta sveikatos, vis tiek yra lengviau gyventi“, – jautriai kalbėjo T.Mažeikis.

Aukų gauna prieš šventes

T.Mažeikis teigė, kad iš pradžių planuota, jog akcija vyks kaip įprastą – savaitę, tačiau pamačius žmonių susidomėjimą, nuspręsta ją pratęsti.

„akcija turėjo vykti iki gruodžio 8 d., tačiau pratęsėme ją savaitei. Jei viskas bus gerai, tai ji vyks iki pats Kalėdų. Ir žinoma, kitais metais, vėl organizuosime „Gerumo savaitę“, - pabrėžė pašnekovas.
Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Viktorija Grežėnienė taip pat džiaugėsi žmonių gerumu prieš šventes.

„Žmonės tikrai geranoriški, ypač prieš Kalėdas daug atneša daiktų, kurių mums nuolat reikia. O nuolat reikia daug ko: sauskelnių, servetėlių, maisto mišinukų, drabužėlių. Prašome žmonių staliukų su kėdutėmis, čiužinukų. Turime susiradę kas gamina, kiek kainuoja su nuolaidomis, bet patys neturime kaip nupirkti. Jeigu žmonės atneša, pavyzdžiui, didelę antklodę, mes ją sukarpome ir patys siuvame mažas, pagalvėles taip pat siuvame, – yra sakiusi V.Grežėnienė.

Pasiūlymas įsigyti sriubos už tiek, kiek norite lėšų skirti paramai, galios tik turint akcijos skelbimą. Restoranas „Sriubos namai“ įsikūręs prekybos centre „Gedimino 9“. Akcija vyksta nuo gruodžio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių