Gelbėdami naujagimį medikai sulaužė jam šonkaulius ir raktikaulį

Šeštojo vaiko susilaukusi moteris gydytojus kaltina sužalojus jos naujagimį. Vilnietė tikina, kad medikai atsisakė daryti Cezario pjūvį. Pati pagimdyti moteris nesugebėjo, o gelbėdami kūdikį medikai sulaužė jam keturis šonkaulius ir raktikaulį, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Vilnietė Aleksandra Maklakova ant rankų sūpuoja prieš 10 dienų gimusį šeštąjį savo vaiką. Su dukrele ji dienas leidžia ligoninėje, nes iš karto po gimimo iš Antakalnio klinikų mažoji pateko į Santariškių reanimaciją dėl keturių lūžusių šonkaulių, raktikaulio ir pažeisto kaklo slankstelio, rašo portalas DELFI.lt.  A.Maklakova sako, kad nelaimė įvyko gydytojoms atsisakius daryti Cezario pjūvį, nors moteris jautė, kad šešto vaiko pati nepagimdys.

„Gydytoja man pasakė: pagimdei penkis, pagimdysi ir šeštąjį. Aš daktarei sakau: nepagimdysiu. Jaučiau, kad ne tokie sąrėmiai, kaip anksčiau, juk ne pirmą kartą gimdau. Prieš šešerius metus, kai paskutinį kartą gimdžiau, gydytojas paaiškino, kad didesnio nei 3 kilogramų kūdikio aš gimdyti negaliu, o mergaitė gimė daugiau kaip 4 kilogramų“, - sakė A. Maklakova.

Gimdyvės baimės pasitvirtino. Gimdant kūdikio pečiai įstrigo, naujagimę teko skubiai gelbėti.

„Gydytoja pasakė, kad keturi šonkauliai jau sulaužyti, sakė, kad sulaužytas ir kaklas, pažeista ir ranka - taip pat sulaužyta. Pasak, reanimacijos daktarės, dėl rankos vaikas gali jausti padarinius, netgi būti paralyžiuota, bet ir jie patys iki galo negali nustatyti“, - pasakojo A. Maklakova.

Daugiau kaip savaitę motina negalėjo savo vaiko paimti ant rankų, maitinti. Dėl streso moteriai dingo pienas. Ji neatmeta galimybės, kad sustiprėjusi ieškos teisininkų pagalbos.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, kurioje gimė mergaitė, medikai sako, kad atvejų, kai gimdant sužalojami vaikai, pasitaiko. Taip atsitinka, kai įstringa kūdikio pečiai ir jį tenka tiesiog ištraukti. O Cezario pjūvis visoms norinčioms neatliekamas, moterys skatinamos gimdyti pačios.

„Šiuo konkrečiu atveju man sunku atsakyti, kuriuo momentu pacientė prašė Cezario pjūvio operacijos, kokia tuo metu buvo klinikinė situacija. Bet dažniausiai visos moterys, ypatingai gimdymo pabaigoje, visos pavargsta ir nori, kad kuo greičiau tas gimdymas pasibaigtų ir dažnai prašo Cezario pjūvio operacijos“, - sakė ginekologė akušerė Diana Ramašauskaitė.

Jokio medicininio įrašo, kad gimdyvei rekomenduojama atlikti operaciją, gimdymą priėmę medikai sako neradę. Pasak gydytojos, naujagimio kaulai turėtų greitai sugyti ir vaikas ateityje greičiausiai nejaus jokių traumos padarinių.





NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
jei tai tiesa tai su gyvuliais tvarte taip nesielgiama kaip Lietuvoje medikai eldiasi su tais kurie nepasiulo pinigu .

Aš portretas
Aha, už ačiū ji Cezario pjūvio užsimanė mat - jis daromas kai 1000-2000 Lt sumoki (bent jau Klaipėdoj buvo, gal dabar ir brangiau). Uz ačiū ir gaunasi, taip kaip gaunasi - visi tą žino, bet niekas prie jokios valdžios "nekando" ginekologams, venerologams ir akušerėms - žmonos ar dukros visų gimdo, o ir pačiam pas venerologą gali gyvenime tekt užsukt :-)

ppp

ppp portretas
koks cia gelbejimas jei sitaip vaika sulauzo .Gimdamas vaikutis sitiek patyre skausmo ir streso.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių