Erotinio bestselerio pristatyme - įžymybių seksualumo proveržis

„Sveiki atvykę į mano žaidimų kambarį“, - tokiais perfrazuotais pagrindinio veikėjo žodžiais aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis pradėjo pasaulyje furorą sukėlusio, o dabar jau ir į lietuvių kalbą išversto erotinio romano „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ („Fifty Shades of Grey“) pristatymą, ketvirtadienio vakarą vykusį viename sostinės barų.

Slapyvardžiu E.L.James pasirašančios autorės knygą visame pasaulyje jau įsigijo per milijoną skaitytojų. Į daugiau nei 50 kalbų išversto kūrinio lietuviška versija šalies knygynus pasiekė tik visai neseniai. 
Knygos pristatyme V.Rumšas sakė, kad angliškai parašytą šią knygą perskaitė dar gerokai anksčiau nei ji pasirodė Lietuvoje.

„Šia knyga susidomėjau, nes Londone metro stebėjausi, kiek moterų ją skaito. O ir viršelis su kaklaraiščiu įsiminė“, -- kalbėjo V.Rumšas.

Nors knyga, kurioje pasakojama, kaip studentė Anastasija įsižiūri į šešeriais metais už ją vyresnį turtuolį Kristianą Grėjų, pasirašo su juo sutartį ir realizuoja netradicines erotines fantazijas, yra labiau skirta moterims, aktorius ją perskaityti rekomendavo visiems. „Vyrai galės pasipiktinti, o moterys galės ją tėkšti vyrams ir sakyti „matai, kaip būna“, -- juokėsi V.Rumšas.

Suintrigavęs pikantišku romano turiniu, V.Rumšas per pristatymą perskaitė ir kelias jo ištraukas. Dalį erotika persismelkusių tekstų jam skaityti padėjo aktorė Aušra Štukytė. Aistringus šokius tarp skaitymų demonstravo aktorė Ineta Stasiulytė ir jos partneris Deividas Meškauskas.

Erotinis romanas apie neįprastus vyro ir moters santykius dėl jame esančių tik suaugusiems skirtų scenų sukėlė revoliuciją literatūros pasaulyje. Į diskusijas dėl jo įsitraukė garsiausi kritikai, psichologai, dėstytojai. Pirmą „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ variantą autorė paskelbė internete, o sulaukus milžiniško gerbėjų antplūdžio buvo išleista visa trilogija.Autorė, pasirinkusi E.L.James slapyvardį, buvo įrašyta į žurnalo „Time“ sudaromą 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą, o paraiškas kurti filmą pagal šią trilogiją pateikė garsiausios pasaulio kino studijos.Nors romano kopijų visame pasaulyje jau parduota milijonai, jis sulaukė ir nemažai griežtos kritikos. Vieni kūrinį peikė dėl pernelyg daug vulgarumo. Kiti jame pasigedo siužeto linijos ir netgi logikos, o meilės scenas įvardijo  kaip visas vienodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip gi sugalvosi

kaip gi sugalvosi portretas
žmogus pavadinimą be seksualumo proveržio.... Jau net nebejuokinga....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių