E. Vilkickas nušalintas nuo pareigų, jam skirtas namų areštas

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį nuo pareigų nušalino 20 tūkst. litų kyšio reikalavimu ir priėmimu įtariamą Vilniaus savivaldybės Teisės departamento direktorių Egidijų Vilkicką.

E. Vilkickas nuo pareigų nušalintas trims mėnesiams nuo penktadienio, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Neringa Metrikienė.Teismas prokurorų prašymu įtariamajam taip pat skyrė kardomąją priemonę - namų areštą dviem mėnesiams.

E. Vilkickui uždrausta bendrauti ir ieškoti ryšių su trimis asmenimis.Nušalinti įtariamąjį nuo pareigų ir skirti jam namų areštą teismo prašė Vilniaus apygardos prokuratūra. Prokurorai sako, kad nebuvo pagrindo kreiptis į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

Savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius penktadienį žurnalistams sakė, kad dėl kyšio ėmimo E. Vilkicką sulaikiusius Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus domino dokumentai, susiję miesto teritorijų planavimu. E. Vilkickas įtariamas reikalavęs bei priėmęs 20 tūkst. litų kyšį.

Tarnautojas sulaikytas ketvirtadienį. Po sulaikymo pareigūnai atliko kratas jo automobilyje, gyvenamojoje vietoje bei darbo kabinete Vilniaus miesto savivaldybėje.

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešimo, taip pat buvo sulaikytas nusikalstamą veiką padėjęs daryti asmuo, įvardijamas inicialais A. Š. Jis nėra savivaldybės darbuotojas. Šiam asmeniui pateikti įtarimai dėl padėjimo kyšininkauti.STT teigia, kad ši byla nesusijusi su Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus byla, teigia teisėsauga.Už kyšio priėmimą gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Be ilgų diskusijų reiktų viešai išspardyti užpakalį ir tam višininkui, kuris paskyrė tą "specialistą" į pinigingą vietą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių