Dėl gripo epidemijos Vilniuje jau uždarytos 8 mokyklos

Dėl gripo epidemijos nuo šiandien, vasario 8-osios, savaitei sostinėje bus uždarytos Ateities ir Ryto vidurinės mokyklos, Užupio gimnazijos vadovai, uždarę mokyklą vasario 7-ąją, pirmadienį spręs, ar pratęsti karantino laikotarpį, Vilnios pagrindinė mokykla, J. Basanavičiaus progimnazija ir Laisvės gimnazija tęs mokslus tik nuo vasario 13-osios, Barboros Radvilaitės pagrindinė mokykla ir Simono Daukanto progimnazija ketina nutraukti karantininį laikotarpį tik vasario 15-ąją - praneša Vilniaus savivaldybė.

Tokius sprendimus, vadovaujantis Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus ir Vilniaus visuomenės sveikatos centro patvirtintu Gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktikos ir epidemiologinės priežiūros 2009–2013 metų planu, suderinus su Visuomenės sveikatos centru bei Savivaldybės Švietimo skyriumi, priėmė šių ugdymo įstaigų administracija.

Šiame plane pažymėta, kad ikimokyklinėse vaikų įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose privaloma laikinai nutraukti darbą, jeigu dėl gipo ar ŪVKTI (epidemijos metu) nelanko daugiau nei 20 procentų narių.

Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijose numatyta – ribojimo laikotarpis pandeminio gripo atveju turi būti netrumpesnis nei dvi savaitės, epidemijos laikotarpiu – rekomenduojama 1 savaitė, kai vaikų sergamumas gripu ir ŪVKTI pradeda mažėti.

Gripo epidemija Vilniuje buvo paskelbta vasario 5 d., kai sergamumas gripu ir peršalimo ligomis viršijo epidemijos slenkstį – iš 10 tūkst. gyventojų sirgo 155 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių