Čigonų taboro gyventojai boikotavo rinkimus

Čigonų taboro rinkėjai pasižymėjo dideliu aktyvumu per pirmąjį rinkimų į Seimą turą. Tačiau per antrąjį turą norinčių balsuoti neatsirado nė vieno.

Balsavimas sekmadienį Kirtimų rinkimų apylinkėje vyko vangiai. Iki 15 val. balsuoti neatvyko nė vienas taboro gyventojas.

Apylinkės pirmininkui Vitalijui Jegorovui toks rinkėjų pasyvumas nepasirodė keistas, tačiau šeštus rinkimus čia dirbantis vyriškis teigė, kad šie Seimo rinkimai – ypatingi. Ypač keistai per juos elgiasi čigonai.

„Paprastai ateidavo balsuoti apie 20 romų tautybės žmonių. Šiemet per pirmąjį turą jų balsų gauta net 70: 40 atvyko balsuoti į apylinkę, 30 balsavo savivaldybėje. Per antrąjį turą iki šiol nesulaukėme nė vieno. Kontrastai, ką čia bepridursi. Tai sulekia kaip niekada daug, tai iš viso neina. Tikimės, kad bent Josifas Tyčina – jų vadas, atvyks, nes jis su šeima nė vienų rinkimų nėra praleidęs“, - pasakojo V. Jegorovas.

Iš viso Kirtimų rinkimų apylinkėje yra registruota per 1100 rinkėjų, iš jų 250 – romai. Per pirmąjį rinkimų turą būta ir pažeidimų susijusių su čigonais. Pasak V. Jegorovo, vienas taboro gyventojas pabandė balsuoti du kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių