Buvusiam Vilniaus merui V. Navickui siūloma skirti baudą

Vilniaus apylinkės prokuratūra buvusį sostinės merą Vilių Navicką teismo prašo pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.

Trečiadienį valstybės kaltintoja pasiūlė teismui eksmerui skirti 160 minimalaus gyvenimo lygio dydžio baudą, tai sudaro 20,8 tūkst. litų.

Teismas nuosprendį skelbs vasario 26 dieną.

Slapta darytuose įrašuose užfiksuota, kaip buvęs Vilniaus miesto meras tuometinį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą ragino priimti Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams palankius sprendimus. Šiuose įrašuose V.Navickas teigė, kad valdančiajai partijai naudingus patikrinimus reikia atlikti per tris dienas, o nenaudingus - per trejus metus. Bylos nagrinėjimo metu šie įrašai buvo išklausyti.

''Tu viską darai, kad Tėvynės sąjunga praloštų rinkimus, ar tu supranti?" - įraše girdėti V.Navicko priekaištai Š.Skučui.

V.Navickas teigė, kad jie tiesiog kalbėjosi apie politiką.

''Taip, aš emocingas, toks mano charakteris, tas pokalbis nėra originalus. Aš pokalbį traktuoju kaip tarp partijos kolegų. Pokalbis sumontuotas, iškarpytas", - gynėsi eksmeras.

V.Navickas tvirtino tapęs buvusio savo patarėjo Arūnuo Totoraičio auka.

A.Totoraitis Š.Skučui davė diktofoną įrašams mero kabinete.

A.Totoraitis - buvęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Senamiesčio skyriaus vadovas, buvęs Vilniaus miesto mero padėjėjas, miesto tarybos sekretorius ir buvęs Savivaldybės kontrolieriaus tarnybos darbuotojas.

Š.Skučas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų atleistas du kartus ir abu kartus teismai pripažino, kad sostinės savivaldybė jį iš darbo atleido nepagrįstai. Pernai rugsėjo 6 dieną teismas paskelbė, kad jam Vilniaus miesto savivaldybė turės sumokėti 31 tūkst. 426 litus už priverstinę pravaikštą bei po 201 litą už kiekvieną darbo dieną nuo teismo sprendimo paskelbimo dienos iki jo įsiteisėjimo dienos.

Tai jau antras sostinės vadovas, kuriam teko klausytis prokuratūros kaltinimų ir būti teisiamam.

Dabartinis Vilniaus meras Artūras Zuokas Vilniaus apygardos teismo (VAT) buvo nuteistas 2008-ųjų kovo 20-ąją. VAT A.Zuoką pripažino kaltu dėl pasikėsinimo papirkti buvusį sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą. Kaltinimai dėl laisvės atėmimo, trukdymo pasinaudoti rinkimų teise ir duomenų apie privatų gyvenimą rinkimą buvo atmesti. A.Zuokui skirta bauda.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vln

vln portretas
Vilniaus miesto gėda

saulynas

saulynas portretas
sita pilieti sodint,uzrakint ir raktus ismest.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių