A. Butkevičius: pareikšti įtarimai R. Adomavičiui - smūgis partijai

Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus nuomone, pareikšti įtarimai socialdemokratui, Vilniaus vicemerui Romui Adomavičiui turės neigiamos įtakos partijos reputacijai. A. Butkevičius pabrėžė, kad derėtų nepamiršti nekaltumo prezumpcijos ir neskubėti su išvadomis, nes „kol kaltė neįrodyta – žmogus nekaltas.“.

„Verta priminti, kad viena didžiausių demokratijos mums dovanotų vertybių – nekaltumo prezumpcija, todėl ir negalime skubėti su išvadomis ir kaltinimais, kol vyksta tyrimas. Kol kaltė neįrodyta – žmogus nekaltas“, - išplatintame pareiškime teigė politikas.

A. Butkevičius neatmeta galimybės, kad šis įvykis gali paveikti rinkimų rezultatus.

„Šis įvykis gali nepalankiai paveikti ir mūsų – socialdemokratų – rinkimų į Parlamentą rezultatus. Tačiau įvairių minčių dėl šio įvykio kelia ir data, akivaizdu – daugeliui atrodo, jog viskas, kas vyksta dvi savaites iki rinkimų, yra kažkieno rinkimų kampanijos dalis. Šiaip ar taip neskubėdamas su išvadomis, nieko nekaltindamas ir neteisdamas noriu užtikrinti Lietuvos žmones ir mūsų partijos narius, kad  pasibaigus tyrimui ir išaiškėjus tikrosioms aplinkybėms, ar įrodžius kaltę, mes būsime griežti ir atsakingi. Priimsime gal ir nelengvus, bet būtinus sprendimus“, - teigė A. Butkevičius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka tyrimą dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu. Įtariama, kad Vilniaus miesto vicemeras galėjo paimti didesnės nei 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL) vertės kyšį.

Anot STT, kyšis galėjo būti priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 mln. litų vertės darbų pirkimą viešajame konkurse.

STT nurodoma suma - 250 minimalių gyvenimo lygių - atitinka 32 tūkst. 500 litų.


Šiame straipsnyje: Romas AdomavičiusSTTVRK

NAUJAUSI KOMENTARAI

XZ

XZ portretas
Kas čia toks kalba apie nekaltumo prezumpciją?Ar tik ne tas pats Butkevičius ,kuris net nesant pareikštų įtarimų,o tik remiantis tyčia ar netyčia paskleistais gandais žiniasklaidoje,apkaltino Degučių šeimą "Snoro" istorijoje.Ar tik ne jis dabar mindo teismų slenksčius šmeižto byloje?

Jonas

Jonas portretas
youtu.be/Nb5LYsoJcoQ

Taip smūgis

Taip smūgis portretas
ir ne žemiau juosmens. Vilniaus vicemeras Adomavičius – socdermų veidas!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių