A. Butkevičius: eurą turėtume įsivesti 2015-aisiais

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį interviu LRT radijui kalbėdamas apie vizitą į Lenkiją, pažymėjo, jog susitikimuose su šios kaimyninės šalies vadovais ketinama aptarti ekonomikos bei energetikos klausimus, bendrus projektus bei glaudesnio bendradarbiavimo galimybes.

„Mane labiausiai domina elektros jungtys tarp Lietuvos ir Lenkijos, dujotiekio jungtis, taip pat „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“ projektų įgyvendinimas“, – interviu LRT radijui sako Vyriausybės vadovas.

Kalbėdamas apie susitikimą su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos Lietuvoje atstovais, premjeras teigia, jog tarptautiniai ekspertai teigiamai vertina galimybę 2015 m. Lietuvoje įsivesti eurą.

„TVF misijos atstovai pasiūlymą 2015 m. įsivesti eurą sutiko teigiamai ir mano, kad tai būtų tinkami metai. Taip pat labai plačiai aptarėm infliacijos pažabojimą. Vertinant visus Mastrichto kriterijus, mums kyla grėsmė tik dėl infliacijos suvaldymo“, – sako Ministras Pirmininkas.

Interviu LRT radijui premjeras taip pat kalbėjo apie finansavimo paskirstymą pagal studijų programas.


Šiame straipsnyje: Butkevičiusinterviueuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

WWW

WWW portretas
Norai geri tik, kad tik bambykė neatsirištų keliant tokį svorį.

Aistis

Aistis portretas
Litas daug geriau ir nereikia čia piršti kitų valiutų.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Euras kaip ir Europos Sajunga mums reikalingi"kaip suniui 5 koja",dar labiau prisides prie Lietuvos-lietuvybes zlugdymo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių