Ar kompensacijų už šildymą neatims?

Nors Vilniaus miesto savivaldybė atšaukė šildymo sezono pradžią, kai kuriuose sostinės daugiabučiuose radiatoriai šilti jau kelias dienas. Gyventojai, kuriems priklauso kompensacija už šildymą, nerimauja, ar dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus atšauktos šildymo sezono pradžios jie nepraras kompensacijos, rašo delfi.lt.

Vilniaus miesto savivaldybė spalio 12 d. patvirtino įsakymą, kuriuo šildymo sezono pradžia skelbiama spalio 15 d. Sinoptikams numatant šiltą savaitgalį, savivaldybės atstovai spalio 16 d. patvirtino kitą įsakymą, pagal kurį šildymas gyvenamuosiuose namuose gali būti įjungtas pagal vartotojų poreikį, taip pat spalio 12 d. įsakymas paskelbtas netenkančiu galios.

Kai miesto savivaldybė paskelbia šildymo sezono pradžią, socialiai remtini gyventojai gali nuo sezono pradžios gauti kompensaciją už šildymą. Tačiau šiuo metu kai kuriuose namuose šildymas įjungtas, o galiojančio įsako dėl šildymo sezono pradžios nėra. Ar nepraras gyventojai kompensacijų, kol nebus paskelbta nauja šildymo sezono pradžia?

Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas ramino, kad gyventojai, kuriems priklauso kompensacija už šildymą, neturėtų prarasti paramos.

„Yra du įsakymai: pirmas – apie šilumos sezono pradžią, kai buvo nustatyta temperatūra pagal įstatymą (tris paras vidutinė paros temperatūra žemesnė nei 10 laipsnių – DELFI), antras – pakoreguojantis pirminį įsakymą, jį panaikino, bet nurodo, kad šildymas įjungiamas pagal poreikį“, - komentavo specialistas.

Pasak pašnekovo, jei namui yra įjungiamas šildymas, vadinasi, yra poreikis. „Tai turi būti suprasta, kaip duotas savivaldybės leidimas šildymo sezono pradžiai ir kompensacija turi būti mokama“, - sakė jis.

K. Karosas patvirtino, kad gyventojai už dienas, kurias nėra galiojančio įsako apie šildymo sezono pradžią, gaus kompensacijas: „Dėl to neturėtų kilti skirtingų interpretacijų“.

Pasiteiravus, ar savivaldybė išleis naują įsaką, kurio įteisins šildymo sezono pradžią, miesto Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas atsakė: „Pažiūrėsime kitą savaitę, jei tikrai bus atšalimas, tuo atveju jau reikėtų žiūrėti, kad nebūtų pažeidinėjamos žmonių teisės ir higienos normos. Mes jau atsižvelgtume į tą situaciją. Galvoju, kad turėtume tai dar kartą užtvirtinti (įsakymu – DELFI)“.

DELFI primena, kad šildymo sezono metu gyvenamosiose patalpose pagal higienos normas turi būti užtikrinama ne mažesnė kaip 18 laipsnių šiluma.

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

O.Z.

O.Z. portretas
Kokiu ten kompensaciju. Dauguma gyvena daugiabuciuose, turi vienodas pajamas ir privalo vienodai atsiskaityti. Jei prauliavoja , praruko, o paskui iesko kompensaciju, taip apvagia dorai gyvenancius piliecius. Esu pensininke, bet uzmoku, kas priklauso, neinu ieskoti kompensaciju, nes man geda buti islaikytinei, stumdytis, rekauti tuose seniuniju koridoriuose ir keikti valdzia. Reikia taupyti ir turesi is ko moketi. Seni zmones eina i parduotuves perka brangius, slykscius pusfabrikacius, bet negamina patys, o tai butu pigiau ir namuose silciau. Dabar velyvas ruduo, namai dreksta. Ta renovacija (ja musu namas turi) tik fikcija, nieko ji nesutaupo, todel tegul nejoja socdemai ant to arkliuko. Sutaupo tik uzsukdami silumos pratekejima. Radiatoriu siluma siekia 18 laipsniu, Ar gali tokie radiatoriai apsildyti busta? Isleisti pinigai, o efekto jokio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių