Algų negaunantys viešojo transporto vairuotojai ruošiasi streikui

Sostinės autobusų ir troleibusų vairuotojai dėl laiku neišmokėtų atlyginimų ruošiasi streikui. Taip buvo nuspręsta, kai trečiadienį nepavyko susitarti darbdaviui ir darbuotojams.

Bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ Naujosios profesinės sąjungos pirmininkė Alina Ryžinskaja portalui diena.lt teigė, kad bendrovė darbuotojams įsiskolinusi nuo 2009 m.

Nesulaukus, kada ketinama atsiskaityti su darbuotojais, lapkričio pradžioje planuojama surengti įspėjamąjį streiką.

„Kantriai laukėme nuo 2009 m. Tai jau ir yra didžiulė nuolaida. Bet kai pamatėme, kad darbdavys delsia kažką keisti, prašo palaukti, įtarėme, kad taip gali būti vilkinamas laikas”, - teigė pašneovė.

Pasak, A. Ryžinskajos,  pirmasis Taikinimo komisijos posėdis vyko rugpjūčio 8 d. Pagal darbo kodeksą kolektyvinį ginčą taikinimo komisija turi išnagrinėti per septynias dienas nuo taikinimo komisijos sudarymo, tačiau to neįvyko.

„Darbuotojų atstovai, gerbdami savo socialinius partnerius, darbdavio atstovus, sutiko net 4 kartus atidėti derybas. Derybos turėjo pasibaigti rugpjūčio pradžioje, o pasibaigė tik šiandien. Tai yra viena iš nuolaidų, kurią  padarė darbuotojų atstovai darbdavio atstovams ir kurios nedavė rezultatų“, - piktinosi pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keleivis

keleivis portretas
Jei nemoka jums padoraus atlyginimo tai tik streikuoti, kitaip nieko nepasieksite... darbas sunkus, atsakingas, tegul politikai galvoja ir sprendzia problemas, zinosim uz ka balsuoti per rinkimus...

Gene

Gene portretas
Turiu itarima kad nieko nepesite,visgi ir toliau busite maitinami pazadais.Kaip visada truks piniguovjai ir ir yra pinigu jie pas juos kiseneje siltai guli
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių