„Viktorijos“ viešbučio fasadui - speciali uždanga (atnaujinta)

Pastolių siena apjuosti rekonstruojamo „Viktorijos“ viešbučio fasadai jubiliejiniais metais negadins Klaipėdos centrinės dalies vaizdo.  Penktadienį  „Viktorijos“ sienas iš Naujosios Sodo ir S.Šimkaus gatvių pusių uždengė specialiai pagaminti tentai su rekonstruoto viešbučio vaizdu. Pastolių dengimo darbai pradėti šįryt.

Padovanoti estetišką vaizdą į statybvietę nusprendė viešbučio rekonstrukcijos darbus atliekanti bendrovė „Pamario restauratorius“. Daugiau nei 1000 kv. metrų ploto uždangos nuo klaipėdiečių ir miesto svečių akių ne tik paslėps visą statybininkų darbo virtuvę, bet ir saugos judrią miesto dalį nuo dulkių bei triukšmo. Be viso to, kiekvienas praeivis akivaizdžiai matys, kaip po rekonstrukcijos atrodys ilgai miesto centre merdėjęs statinys.

Dengti reikšmingus, miestus reprezentuojančius objektus jų restauravimo ar rekonstravimo metu, visuomenei parodant jau baigtinį jų vaizdą, Vakarų Europoje įprasta praktika.

Klaipėdoje, o ir Lietuvoje, specialistų teigimu, tokio masto analogiškų iniciatyvų nebūta. Statybvietės čia dažniausiai atviros ar, geriausiu atveju, dengiamos reklaminio pobūdžio medžiaga.

„Žinom, jog miestui šie metai jubiliejiniai ir sulauksime daugybės garbių svečių, norim, kad jie išsivežtų kuo geresnį įspūdį apie vakarietiškiausią Lietuvos miestą“,- sako bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas.

Jo teigimu, nors pastolių vaizdas mieste laikomas geru ženklu, liudijančiu ekonominį augimą, tačiau dar geriau, jei jis civilizuotas. Restauratoriai linkėtų, jog po tokiomis uždangomis bent „pasislėptų“ Klaipėdos nepuošiantys pastatai - vaiduokliai.


Šiame straipsnyje: viešbutis Viktorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Herbert

Herbert portretas
Pagaliau issimiegojo ir emesi toki vertinga pastata tvarkyti.Kiek butu pinigeliu iplauke ,jei ta laiku susivoke butu,ale matyt taip dar geriau...

as

as portretas
as apshales, atrodo nerealiai. Puiki ideja ir geras pavyzdys kitiems objektams.

as

as  portretas
dziaugiuosi kad pagaliau ir lietuvoje pradedamos igyvendinti tokios idejo, vakaru europoje jau seniai yra tokiu budu slepiami pastatai statybu metu, ar kaip sitame atveji, paslepti negrazu statini :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių