„Teslos“ žudikas pasirodė viešumoje

  • Teksto dydis:

Las Vegase vykstančioje technologijų ir elektronikos parodoje CES pristatytas elektromobilis "Faraday Future", kurio kūrėjai žada nustumti "Teslą" į paraštes.

Patys gamintojai teigia, kad naujasis "Farady Future FF91" vienu įkrovimu galės įveikti iki 700 km atstumą, o nuo 0 iki 96 km/val. naujasis "Teslos" konkurentas įsibėgėja per 2,39 sek. Į visureigį panašiame keturių durų FF 91 elektromobilyje yra įdiegta dešimt priekinių kamerų ir galinio stebėjimo kamera, 13 įvairaus veikimo nuotolio radarų, 12 ultragarsinių jutiklių ir šviesos bei nuotolio nustatymo sistema LIDAR. Salone – dideli ekranai, kuriuos bus galima prijungti prie įvairių naujos kartos įrenginių. "Faraday Future" žada, kad automobilio galingumas sieks 1 050 AG.

Automobilio kūrėjai žada, kad "FF 91" gali pats be vairuotojo parkuotis ar atvažiuoti pas jį iš statymo aikštelės, taip pat sugeba atpažinti šeimininko veidą. Salone sumontuotos kameros padės automobilio "smegenims" atpažinti vairuotojo emocijas ir atitinkamai suderinti garso sistemą ar parinkti sėdynių masažo programą.

Pristatymo metu autonominiu režimu važiavęs "FF 91" sėkmingai apvažiavo aikštelę ir prisiparkavo atbuline eiga. Tačiau kai startuolį remiantis kinų milijardierius Jia Yueting mėgino autonominiu režimu pavažiuoti ant scenos, automobilis nepajudėjo iš vietos ir pajudėti pavyko tik iš antro karto. Kinas vadovauja bendrovei "LeEco", kuri yra pagrindinė "Faraday Future" investuotoja. J. Yuetingas sakė, kad šio automobilio užsakymai bus priimami 2018 m. ir užstatas sudarys 5 tūkst. JAV dolerių. Vis dėlto "Faraday Future" ateitį gaubia įvairūs gandai dėl įmonės nestabilios finansinės padėties. Kinų investuotojams priklausanti bendrovė pernai pompastiškai pradėjo gamyklos statybas Nevados dykumoje (JAV), tačiau po keleto mėnesių žurnalistai atskleidė, kad statybvietėje niekas nevyksta, o "Faraday Future" kamuoja skolos. Nepaisant nemažo kiekio neigiamos informacijos apie šį gamintoją, praėjus vos 36 valandoms po elektromobilio pristatymo, kompanija sulaukė daugiau kaip 64 tūkst. išankstinių elektromobilio rezervacijų. Skaičius iš pirmo žvilgsnio pasirodo įstabus, tačiau neprilygsta "Teslos" gerbėjų antplūdžiui, kai prasidėjo "Tesla Model 3" rezervacijos. Tuomet per parą buvo rezervuota 232 tūkst. būsimų elektromobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių