Skubi pagalba: kaip akimirksniu atitirpdyti apledėjusius automobilio langus?

Sinoptikai įspėja: ruoškitės – artėja tikra žiema. Kad ji neištiktų netikėtai ne tik kelininkų, bet ir jūsų, vertėtų iš anksto pasirūpinti bent tuo, kad apledėję automobilio langai rytais nekeltų panikos.

Šią savaitę laukiama net iki –20 laipsnių šalčio, bet nereikia ir tiek, kad būtumėte priversti rytą palikti šiltą lovą gerokai anksčiau – jūsų dėmesio laukia apšalę automobilio langai. O toliau seka scenarijus: salone, bagažinėje ieškote grandiklio, suledėja rankos, nes kažkodėl būtent šiandien pamiršote pirštines, 20 minučių intensyviai mosuojate apie langus ir didžiausius „ledkalnius“ įveikiate tik įkaitinę nervus, galiausiai suirzę važiuojate į darbą ir, aišku, vėluojate.

Nuo tokio kuriozo gali išgelbėti senas ledo tirpdymo būdas, kurį visi išmėginę vadina ne tik dienos gelbėtoju ar metų atradimu, bet ir tikriausiu stebuklu. 

„Ledo siaubas“

Reikės

2/3 izopropilo alkoholio (techninio spirito),

1/3 vandens,

1 v.š. indų ploviklio.

Viską supilkite į buteliuką su pompa. Gerai suplakite – štai ir purškiklis, kurio dėka apledėję automobilio langai atitirps akimirksniu.

Toks „naminis“ skystis saugos ne tik jūsų ramybę, bet ir piniginę – nebereikės pirkti brangių purškiklių. O kad nereikėtų išlaidauti ir „stebuklingoms“ servetėlėms, saugančioms nuo langų apšalimo, verta pasinaudoti paprastais patarimais:

1. Uždenkite automobilio langus specialiu uždangalu.

2. Patrinkite langus perpus perpjauta bulve ar svogūnu: stiklą padengsiančios jų sultys neleis ledui prišalti ir rytą jį lengvai nubrauksite.

3. Langus nuvalykite pasigamintu skysčiu „Ledo siaubas“ – bus atsparesni apšalimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Izoprilo spirito yra elektronikos reikmenų parduotuvėse. Tk kad litras virš 5 eur kainuoja...

Taip

Taip portretas
išeina ryte prie mašinos trepsi su technikiniu spiritu, vakare su bulve, svogūnu ir skuduru mašinos langam apdengti, taip kad visa žiema šokinėjimas aplink mašiną. Manau naudos mažai.

Yra tik kosmetinio spirito

Yra tik kosmetinio spirito portretas
pas mus Šiauliuose,kioske matau.Tik nevartoju :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių