Šiauliuose pristatyti nauji ekologiški autobusai

Šią savaitę į devynių šalies miestų gatves išriedės 93 nauji ekologiški autobusai. Jie įsigyti Lietuvai pardavus ispanams vadinamuosius taršos leidimus. Pirmadienį autobusai pristatyti Šiauliuose.

Šiauliuose keleivius vežanti bendrovė „Busturas“ gavo 8 naujus ekologiškus, suskystintosiomis dujomis varomus autobusus ir vieną hibridinį, naudojantį ir suspaustas dujas, ir elektrą. Jie neteršia oro, važinėja tyliai, be to, kas svarbu mieste, yra žemagrindžiai.

„Šie autobusai išsprendžia daug problemų. Miestui tai ekologija, keleiviui – patogumas, o bendrovei, tai yra mums, pigiau yra eksploatuoti naujus autobusus, kadangi nereikia remontuoti kaip senus. Ekonomiškai tai bus atsiperkantis ir naudingas žingsnis“, – tikina „Busturo“ generalinis direktorius Tomas Bielinskas.

Naujieji autobusai Šiauliams nekainavo, nes jie įsigyti pardavus vadinamuosius taršos leidimus Ispanijai. Kiekvieno iš jų vertė – daugiau nei milijonas litų. Iš viso naujų autobusų miesto gatvėmis važinės jau per dvi dešimtis.

„Kadangi pagal kitus projektus irgi turim 16 ekologiškų dujinių [autobusų], tai apie trečdalį miesto transporto sudarys ekologiški dujiniai autobusai“, – sako „Busturo“ eksploatacijos direktorius Vilius Laužikas.

Lietuvai pardavus ispanams vadinamuosius taršos leidimu, iš viso gauti 93 modernūs ir ekologiški autobusai. Jie paskirstyti devynioms šalies transporto bendrovėms: Vilnius  gavo 20, Kaunas – 14, Klaipėda – 11, Šiauliai ir Panevėžys  – po 8, Marijampolė ir Telšiai  – po 7, Ukmergė  – 5, Elektrėnai – 3 autobusus. Be to, visiems autobusų parkams, išskyrus Telšių, skirta ir po vieną hibridinį – suspaustomis gamtinėmis dujomis ir elektra – varomą autobusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių