Pristatomas naujasis „Volkswagen Crafter“

  • Teksto dydis:

Naujas „Volkswagen Crafter“ sukurtas remiantis įvairių vartotojų grupių poreikiais ir reikalavimais.

Kokio tipo sistemos gali padėti turizmo firmų vairuotojams miesto centro eisme? Kaip statybų technika gali lengviau manevruoti purvinose statybų aikštelėse? Kaip galima išvengti nelaimingų atsitikimų, kuriuos sukelia pavargę vairuotojai ilgų kelionių metu?

Norėdami gauti atsakymus į šiuos klausimus ir tiksliai suvokti klientų norus bei reikalavimus, „Volkswagen“inžinieriai, kurdami naująjį „Crafter“, lydėjo daugybę klientų jų komercinių kelionių metu. Tokiu būdu inžinieriai galėjo tiksliai suprasti, ko tiksliai klientams reikia ir kokias sistemas galima naudoti norint iš tiesų patenkinti klientų reikalavimus. 

Visiškai nauji 6 „Crafter“ EU varikliai ir iš esmės naujas išorės dizainas leido šiam modeliui pasiekti mažiausias degalų sąnaudas ir mažiausią emisiją tarp šios klasės automobilių. Varikliai, sukurti trumpesnėms kelionėms ir tolimiems reisams, užtikrina, kad prastovos daugiau nebekeltų problemų. Crafter pasižymi patvarumu ir nedidelėmis priežiūros bei remonto išlaidomis.

Naujasis „Crafter“ išmintingai sujungia didelę krovinio talpą su minimaliais išorės parametrais, dėl to transporto priemonė yra manevringa ir kartu visiškai stabili, ir visiškai nesvarbu, kiek krovinio ji veža.

Kalbant apie erdvės kroviniui ilgį ir talpumą, naujasis „Crafter“ gerokai pralenkia tiek savo pirmtakus.

Pirmą kartą naujasis „Crafter“ siūlo daug variantų, net tarp didelės talpos automobilių. Naujas EA 288Nutz 2,0 litrų TDI variklis buvo sukurtas specialiai naujajam „Crafter“, yra keturios jo galingumo klasės. Klientai gali rinktis 75 kW (102 AG), 90 kW (122 AG) ir 103 kW (140 AG) variklius, dar 130 kW (177 AG) galios biturbo TDI variklį. Variklių pasirinkimas priklauso nuo to, kokia yra pasirinkta varančiųjų ratų sistema, nes klientai gali rinktis priekinius, galinius ar visus varomuosius ratus.

Priklausomai nuo modelio galima rinktis iš trijų skirtingų transporto priemonės ilgių, o uždaras korpusas yra su trijų skirtingų aukščių stogu. Kitaip tariant, savo naująjį Crafter klientai gali susikomplektuoti tiksliai pagal savo specialius reikalavimus. 

Naujasis „Crafter“ įveda pagalbinių sistemų standartus dideliems furgonams. Pagrindinis tikslas – optimizuoti transporto priemonėje esančių žmonių apsaugą naudojant aktyvias ir pasyvias saugos koncepcijas esant bet kokioms apkrovos situacijoms. Šalia elektromechaninės vairavimo sistemos, kuri šiai transporto priemonių klasei taikoma pirmą kartą, naujasis „Crafter“ turi daugybę aktyvių pagalbinių vairuotojo sistemų, pavyzdžiui, ESP su priekabos stabilizavimu, adaptuotą kruizo kontrolę ACC, stabdymo sistemą po susidūrimo, šoninio vėjo kompensavimo sistemą (pasirinktinai), pagalbinę priekabos manevravimo sistemą ir kita.

Siūloma daugybė pasyvios saugos priemonių, pradedant priekinėmis, šoninėmis ir ties galva esančiomis avarinėmis pagalvėmis vairuotojui bei keleiviams ir baigiant įvairiausiomis įspėjimo sistemomis, pavyzdžiui, galinio vaizdo filmavimo kamera, automobilio statymo atstumo matuokliu ir įspėjimo apie galinį eismą sistema. Galiausiai, LED priekiniai žibintai, posūkio žibintai ir pagalbinė žibintų sistema užtikrina aiškų kelio priekyje vaizdą nakties metu. Be to, „Crafter“ siūlo nuotolinio ryšio paslaugas, pritaikytas konkretiems klientų poreikiams.

Komercinės paskirties transporto priemonėms ypač svarbu, kad dizainas „funkcionuotų“ įvairioms klientų grupėms. Atsižvelgiant į tai naujajam „Crafter“ buvo sukurtas iš esmės naujas komercinėms transporto priemonėms stilius, tiek išorės, tiek ir vidaus prasme. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių