Puiki proga pažinti kaimynus – važiuoti kartu į darbą

  • Teksto dydis:

Artėjant gegužės 25-ajai, kai visa Europa minės Tarptautinę kaimynų dieną, prie Susisiekimo ministerijos iniciatyvos „Nevažiuok vienas – pavežk kaimyną“ prisijungė didžiųjų miestų savivaldybės ir bendruomenės, kurioms itin aktualios transporto spūsčių ir aplinkos taršos problemos.

Ši diena – tai puiki proga ne tik geriau susipažinti, pabendrauti su savo kaimynu, bet ir pakviesti jį į darbą keliauti kartu.

„Džiaugiuosi, kad prie iniciatyvos su dideliu entuziazmu jungiasi ir miestų savivaldybės, ir bendruomenės, kviesdamos savo narius, gyventojus, darbuotojus gegužės 25-ąją būti bendruomeniškais ir į darbą keliauti kartu su savo kaimynais“, – sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Didžiuosiuose miestuose rytais ir vakarais gatves užtvindo srautai automobilių. Dažniausiai juose sėdi po vieną arba du žmones. Skaičiuojama, kad vidutinis vilnietis transporto spūstyse praleidžia net 136 valandas per metus.

Ir tik kas penktame automobilyje važiuoja daugiau negu vienas keleivis. Jei atsirastų daugiau vairuotojų, sutinkančių pavėžėti savo kaimyną, draugą ar bendradarbį, spūstys ir oro tarša gerokai sumažėtų.

Vidutinis automobilis 100 km išmeta net apie 160 gr. CO2 dujų. Kiekvienas vairuotojas, paveždamas vieną kaimyną, šį skaičių galėtų sumažinti perpus. Tuo tarpu vairuotojai, kartu su savimi vežantys tris ar daugiau keleivių, pagal galiojantį įstatymą, gali naudotis maršrutinio transporto juostomis, pažymėtomis „A“, „Taxi“, „4+“ ar elektromobilio simboliais.

„Iniciatyvos, prie kurios jungiasi mūsų bendruomenė, tikslas – ne tik padėti, pavežti kaimyną, su juo susipažinti ar pabendrauti, bet tuo pačiu saugoti gamtą, rūpintis mūsų miesto oro kokybe ir kartu mažinti spūstis“, – pabrėžė Balsių bendruomenės pirmininkė Neringa Abugelytė-Kleniauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, kaimynką geriausiai pažinsi su ja permiegojęs, o drauge su ja automobiliu - tai TIK rimtas pretekstas patirt 'Metoo' tipo priekabiavimus.

juokas

juokas portretas
su gera kaimyne o jei dar ir nevedusia iki darbo duru

Kitas varijantas

Kitas varijantas portretas
Reikia atstatyt gamyklas, sukurt jose darbo vietas, pradėt gaminti produkciją naudingą aplinkiniams, IMTI MOKĖTI A T L Y G I N I M U S, o ne išmaldas, ir tas transportas kur užkemša gatves- automatiškai tyliai nusės garažuose, taps šeimos savaitgalio išvykos atributu, ar šiaip pardavimų portalų nuotraukose. Mielai važiuočiau ryte autobusu į gamyklą kažką suvirint, sukalt, pakraut, supakuot, ir dar paflirtuočiau su kaimynkom. Deja esu santvarkos priverstas susikraut darbo įrankius į bagažinę, ir važiuot vieną dieną į vieną miesto dalį, kitą į priešingą, ir net tolokai į užmiestį. Tai ačiū, kam dėkoju žinot.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių