Pirmieji ,,Mercedes-Benz“ elektriniai sunkvežimiai pasirodys jau šiemet

  • Teksto dydis:

,,Mercedes-Benz Trucks" pristato pirmąjį pasaulyje pilnai elektrinį sunkiasvorį sunkvežimį. Pirmieji mažos serijos miesto sunkvežimiai ,,Urban eTruck", galintys nuvažiuoti iki 200 km, klientams bus pristatyti jau šiemet.

„Šį koncepcinį sunkvežimį pristatėme „International Commercial Vehicle Show“ parodoje 2016 m., o šiuo metu jau kalbamės su maždaug 20 potencialių klientų iš atliekų, maisto pramonės ir logistikos sektorių. Pradėję nuo mažo gamybos kiekio greitu žingsniu judame nuolatinės šio modelio gamybos link. Tikimės, kad 2020 m. šie sunkvežimių modeliai bus įtraukti į mūsų serijinę gamybą“, – sako Stefanas Buchneris, ,,Mercedes-Benz Trucks" vadovas.

Pasak S. Buchnerio, ,,Urban eTruck" yra ekonomiškas ir draugiškas aplinkai sunkvežimis – jokių išmetamųjų dujų, itin tylus, galintis atlaikyti 12,8 t apkrovą. Iš pradžių šie sunkvežimiai bus parduodami Vokietijoje, o vėliau ir kitose Europos šalyse. „Šiuo metu siekiame, kad šie sunkvežimiai būtų naudojami pagal konkrečias paskirtis, realius klientų poreikius tam, kad galėtume toliau optimizuoti sunkvežimio koncepciją ir sistemos konfigūracijas. Taigi testavimo metu bus stebimas sunkvežimio veikimas posūkiuose, krovimo laikas, nuvažiuojamas atstumas. Nubrėžę ateities technologijų standartus rinkoje, 2017 m. juos įgyvendinsime“, – sako S. Buchneris.

Siekiant atskleisti įvairias sunkvežimio panaudojimo galimybes, 18 ir 25 t modeliai įrengti su šaldymo įranga, sausa bei platformine kabinomis. Sunkvežimiai bei specialūs jų krovikliai, kuriais testavimo laikotarpiu klientai galės naudotis 12 mėn., bus stebimi ,,Mercedes-Benz Trucks" kelių testavimo departamento specialistų. Per šį laikotarpį užfiksuoti naudojimo profiliai bus skirti palyginti ir įvertinti numatytas teorines ir realias praktines galimybes.

,,Urban eTruck" yra ,,Daimler Trucks" visapusiškos elektrinių transporto priemonių iniciatyvos dalis. Lengvieji elektriniai sunkvežimiai ,,Fuso eCanter" rinkoje taip pat pasirodys mažais kiekiais jau 2017 m. Apie 150 transporto priemonių bus pristatyta atrinktiems klientams Europoje, Japonijoje ir JAV. Tai įrodo, kad ,,Daimler Trucks" visame pasaulyje gali pasiūlyti elektrinius sunkvežimius, naudojamus pagal įvairiausias paskirtis.

Elektrinių sunkvežimių poreikį augina urbanizacija ir ekonomija

Geresnė oro kokybė, mažesnis triukšmo lygis ir atidarymo apribojimai yra itin svarbūs svarbūs transporto priemonių aspektai dideliuose miestuose. Sparčiai besivystant pasauliui, atsiras poreikis transportuoti prekes miesto aplinkoje vis didesniam skaičiui žmonių, tačiau su kuo mažesniu išmetamųjų dujų kiekiu ir keliamu triukšmu. Taigi ateityje pilnai elektriniai sunkvežimiai užtikrins patogesnį ir priimtinesnį maisto bei kitų prekių tiekimą vartotojams.

Remiantis sparčia technologijų plėtra, ,,Daimler Trucks" prognozuoja, kad pilnai elektrinių sunkvežimių akumuliatorių išlaidos nukris 2,5 karto – nuo 500 EUR/kWh 1997 m. iki 200 EUR/kWh 2025 m, o energijos tankis per tą patį laikotarpį išaugs nuo 80 Wh/kg iki 200 Wh/kg.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Nu nuvažiuos tuos du šimtus ir kas toliau,paskui pusantros paros krausis.Du šimtai tai tik trys keturios valandos darbo.Pusė darbo dienos.Labai naudinga mašina.Apie kainą jau nekalbam...

erįy

erįy portretas
juokas ima kai žinau kad yra elektriniai autobusai , vieni juokai iš autobuso padaryti sunkvežimį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių