Paryžiaus automobilių parodoje – naujasis „Audi“ modelis

  • Teksto dydis:

Šiandien Paryžiaus Motor Show parodoje „Audi“ pristato dinamiškiausią iš A3 modelio serijos automobilių – „Audi RS 3“ sedaną. 

294 kW jo aliuminio variklis - galingiausias penkių cilindrų jėgos įrenginys pasaulinėse rinkose. Dėl ypatingo efektyvumo ir aštresnių bruožų išvaizdos šiam „Audi“ sedanui pirmajam iš kompaktinių modelių suteikta garbė pasipuošti RS ženklu.

Esant nuo 1 700 iki 5 850 per minutę variklio apsukoms pasiekiamas 480 Nm sukimo momentas ir išskirtinė varomoji galia. Kompaktiškasis RS modelis iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 4,1 sekundės, o didžiausias automobilio greitis – 250 km/val. „Audi RS 3“ su lengvo aliuminio kėbulu ir penkių cilindrų varikliu net 26 kilogramais lengvesnis nei pirmtakas.

Quattro valdymas ir S tronic sistema - standartiniai šiame modelyje, todėl vairuotojas gali individualiai valdyti šiuos komponentus, pasirinkdamas tris režimus: komforto, auto ir dinaminį.

Selektyvus ratų sukimo valdymas ir išmanioji elektroninio stabilizavimo valdymo (ESC) programinė įranga papildo visų varomųjų ratų pavaros darbą ir užtikrina stabilesnį bei sklandesnį važiavimą. Be to ESC galima pilnai atjungti, kai važiuojama ypač sportiškai.

Sportiškumo „Audi RS 3“ modeliui suteikia ne tik jo variklis ar kitos sistemos, bet ir išorės bei vidaus dizainas – platesnė priekinė ratų ašis palyginti su A3, stacionarus aptakas ant bagažinės, gerinantis oro srautų atskyrimą, taip pat kiti dizaino pakeitimai. Kartu ir šiam modeliui standartiniai tamsių tonų interjeras, apšviesti durų slenksčiai su RS 3 logotipu. Sportinės sėdynės, padengtos plona juoda Nappa oda, kaip ir sportinis vairas, kuris apačioje plokštesnis.

„Audi RS S“ stebina intuityviu valdymu ir didelio ryškumo ekranais. Pagrindinis valdymo elementas yra pasukamas/paspaudžiamas mygtuku centrinėje pulto dalyje. Terminale - aukščiausios klasės informacinių pramogų sistema su MMI plius navigacija ir MMI lietimu, taip pat liečiamas ekranas informacijos paieškai, didinimui ir rašymui. Valdymas balsu perteikia klausimus ir nurodymus, suformuluotus paprasta kalba.

„Audi RS 3“ vairuotojas visuomet turės interneto ryšį per „Audi“ Connect ir Audi išmanaus telefono sąsają. Be vairavimui būtinos informacijos – navigavimo su Google Earth ir Google Street View, informacijos apie degalų kainas, orus, kelionę ir eismo sąlygas, „Audi“ MMI Connect programa suteikia ir daug kitų galimybių, pavyzdžiui, jūsų išmaniojo telefono kalendoriaus perkėlimą į MMI.

RS 3 sedanas - pirmaujantis šioje klasėje ir pagalbos vairuotojui sistemų atžvilgiu. Jos išlaiko automobilį pageidaujamu atstumu nuo važiuojančiojo priekyje, padeda vairuotojui keisti eismo juostas arba išlikti esamoje juostoje, aptinka eismo ženklus ir padeda išvengti susidūrimų išvažiuojant atbuline eiga, taip pat saugo nuo nelaimių su pėsčiaisiais. Naujos savybės: eismo kamščių pagalba, kai sistema trumpam perima valdymą lėtai, iki 65 km/val. judančiame eismo sraute, avarinė pagalba, jei reikalinga, automatiškai sustabdanti automobilį, ir eismo už galinės automobilio dalies kontrolės sistema. Ši sistema stebi pravažiuojančius automobilius kai tenka atbuline eiga išvažiuoti iš parkavimo vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių