Nuo automobilio stogo G.Juodeika stebi žvaigždes

Kuo mažesnis žmogus, tuo didesnis jo automobilis? 174 cm ūgio Gediminas Juodeika juokiasi: "Aš taip pat sergu Napoleono sindromu". Tačiau "Land Rover Discovery 2"  Gediminas pasirinko ne tik dėl dydžio.

Telpa šeima, šuo ir dviratis

Važiuoti be kelio ir safariui kurtas britų automobilis daugeliui nėra priimtinas dėl savo kampuoto dizaino, tačiau 37 metų vyras argumentuoja: "Man patinka visureigiai. Kaune daug "Mercedes ML" ar "BMW X5".  "Land Rover Discovery 2" tarp kitų išsiskiria būtent savo konservatyvumu."

Restorano "Legenda" savininkui dėl duobėtų ir nelygių Kauno kelių dažnai tekdavo meistrams palikti taisyti automobilių važiuokles.

Rėminis visureigis – patikimas, saugus. Mašina drąsiai važiuoju per kliūtis. Daugiabutyje gyvenantis G.Juodeika kartais sausakimšame kieme palieka savo automobilį užvažiavęs ant kelkraščio.

"Discovery" daug vietos ir man, ir žmonai, ir vaikams, ir mūsų prancūzų buldogui, – šypsosi G.Juodeika. – Bagažinėje nereikia lankstyti vaikiško vežimėlio, telpa dviratis, prireikus važiuoja septyni žmonės, o neretai į vakarėlius juo vežu kelias statinaites alaus bei restorano įrangos."

Atsparus korozijai

"Variklis – TDI, turbo dyzelis. Galingumas – 130 kW, talpa – 2,5 litro. Automatinė greičio pavarų dėžė. Keturi varomieji ratai. Elektroninė automobilio statymo sistema. 100 km mieste visureigis sunaudoja 12, užmiestyje – apie 8 litrus dyzelino", – techninius 2000 m. laidos "Land Rover Discovery 2" duomenis vardija Gediminas.

"Tai – ne "skardinė", metalas atsparus korozijai, – neslepia 37 metų vyras. Ir patenkintas tęsia. – Pneumatinė pakaba leidžia pakelti arba nuleisti mašiną ant padangų. Galiu užlipti ant antdangčio ar net stogo."

Kam? G.Juodeika šypsosi: jis mėgsta užlipęs ant mašinos pasidairyti gamtoje arba vasarą, naktį pasigėrėti žvaigždėmis. Dažnai už Kauno važiuoja su žmona ir vaiku: "Stogo dalis virš keleivių yra aukštesnė, todėl ten atsigulęs patogiai pasiremiu galvą ir gėriuosi žvaigždėmis."

Pamėgo visureigius

"Automobilis turi nuolydžio kontrolės mechanizmą, todėl važiuojant nuo kalno neliečiu nei greičio, nei stabdžio pedalų, – dar vieną automobilio privalumą pastebi Gediminas. – Autostradoje patogu naudoti autopilotą. Yra sportinis režimas, du stoglangiai. Iš visureigio gerai matomas kelias. Įlipęs į lengvąjį automobilį jaučiuosi tarsi minkšta vieta brūžinčiau asfaltą."

Nuo 18 metų vairuojantis G.Juodeika pirmąjį automobilį atsivežė iš Vokietijos dar neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. "Legendos" savininkas per savo gyvenimą pakeitė apie 20 automobilių. Pastaruoju metu jis itin pamėgo patikimus ir saugius visureigius.

Prieš "Land Rover" jis turėjo tuomet prabangiausią "Opel" modelį – "Signum", vos 30 km nuvažiavusį "Renault Megane" bei naują papuoštą ir į katalogus patekusį "Opel Astrą".

50 km/val. greičio nesuvokia

Dar neseniai Juodeikos turėjo du "Land Rover" – kitas buvo "Freeland". Tačiau praėjusių metų žiemą Gediminas, važiuodamas iš Kernavės, mašinos nesuvaldė slidžiame kelyje ir du kartus apsivertė: "Laimė, nesusižeidė nei vaikas, nei tuomet buvusi nėščia žmona."

Santykiai su policija? G.Juodeika prunkštelėja: "Bendraujame. Draugiškai. Tačiau piktybiškai taisyklių nepažeidžiu. Nors aš nesuprantu 50 km/val. greičio."

Gediminas prisimena legendinio lenktynininko Stasio Brundzos žodžius, kad automobiliu negalima važinėtis pernelyg lėtai: "Tuomet pradedame krapštyti nosį, keičiame muzikinius diskus, kažko ieškome dėtuvėje ar rašome SMS."

Beje, kelią perbėgus juodai katei, G.Juodeika triskart nenusispjauna: juodos katės praeityje žinomam pramogų pasaulio atstovui neša sėkmę!

Moterims – sunkesni egzaminai?

G.Juodeika itin kategoriškas vairuojančioms moterims. Joms sugriežtintų praktinio vairavimo egzaminus. Gerai vairuojančias, neslepia, galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Dėl perdėto atsargumo ir neryžtingumo moterys sukelia avarinių situacijų:  "Dažnai būtent dėl jų kaltės susinervinę vyrai jas bando lenkti ir patenka į avarijas, – kalba Gediminas. – Savo žmonai taip pat išsakau pastabų."

Ar "Land Rover Discovery 2" turi minusų? G.Juodeikos žmona ir tėvai kartais bamba išlipdami ir įlipdami, nes nėra rankenos pasilaikyti.

Be to, pripažįsta G.Juodeika, su šia mašina akimirksniu greičio nepadidinsi. Taip pat brangus autoservisas: Nedidelėse dirbtuvėse daugelis meistrų net nežino, kaip remontuoti šias mašinas."

Tačiau G.Juodeika šypsodamasis prisimena profesionalų žodžius: jei su "Land Rover Discovery 2" nevažiuosi į Čepkelių raistą, jis tarnaus visą gyvenimą.

"O profesionalų, – juokiasi J.Juodeika, – reikia klausyti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
del moteru vairuotoju tai is savo patirties galiu pasakyti tiek,kad lietuvaites uz vairo itin ne mandagios! Jei praleidi jas kelyje, tai sansas, kad padekos (pakels ranka ar pamirgses "avariniu") lygus 1:10,o gal ir dar maziau...su vyrais visai kitaip! Truksta musu damoms elementaraus mandagumo uz vairo...

Ji

Ji portretas
Ojetau koks Lietuvai svarbus ivykis, kad Juodeika turi visureigi! Ir dar koks pasiputimas moteru atzvilgiu- baisus profas! Ne tik Napoleono sindromas, bet ir ryskus pasiputimas ta zmogeli kamuoja. Straipsnis paliko labai nemalonu ispudi, nors esu ne is tu lietuviu, kurie megsta bet kur piktus komentarus rasineti, bet sikart tenka toki palikti, atsiprasau...

to Ji

to Ji portretas
tik neuzkabink, ar ne?:) realybe tokia, kodėl reikia piktinti? ir istie,s kaip rašo, dar vienas komentatorius čia, moyteris itin retai padekos, kai ja praleisi kelyje. Gal joms lengviau pasidažyti, paskambini mobiliuoju nei sekundei ijungti avarini?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių