Nauji motociklų registravimo reikalavimai

  • Teksto dydis:

Valstybinė kelių transporto inspekcija (VKTI) informuoja, kad 2017 metų sausio 1 d. įsigalios nauji aplinkosaugos reikalavimai naujai registruojamiems motociklams.

Nauji motociklai (L3e, L4e, L5e ir L7e kategorijų), neatitinkantys įsigaliojusių aplinkosaugos reikalavimų – „Euro 4“ (išmetamųjų teršalų norma), nebus registruojami. 

Motociklų gamintojai ir Lietuvoje gamintojui atstovaujantys motociklų pardavėjai, kurie iki sausio 1 d.  nespės parduoti motociklų,  apie tai turėtų informuoti VKTI. Tuomet jiems bus taikoma išimtis, tačiau  tik dvejus metus.

Atkreipiamas dėmesys tų vartotojų, kurie motociklus perka kitoje Europos Sąjungos šalyje, ypač importuotus iš ne Europos Sąjungos šalių, kai pirktai motociklo gamintojo markei Lietuvoje neatstovauja jokia įmonė. Tik gamintojams ir jų atstovams bus taikomos anksčiau minėtos išimtys.

Ar motociklas atitinka „Euro 4“, rodo gamintojo sertifikato (EU Certifikate of conformity) 4.0.1 papunktis. Sertifikatas turi būti įteiktas naujo motociklo pirkėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivanas

Ivanas portretas
o blet 125cc 2takciai p**da gi ir jiem

Gintaras

Gintaras portretas
Ko čia nervuotis, aiškiai parašyta,kad taikoma naujiems motociklams. Yra aplinkosaugos europinės normos,tai ir nenori,kad pirktú kinjetiškus ar indiškus motociklus,kurie neatitinka euro4

faceless

faceless portretas
siulyciau valdziai nustot gert
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių