Naujasis „Fiat“ kabrioletas „124 Spider“ – atgimusi italų legenda

  • Teksto dydis:

Septintojo dešimtmečio Italų automobilizmo šedevras – dvivietis kabrioletas „Fiat 124 Spider“ – atgimsta įgavęs dvidešimt pirmojo amžiaus stilistiką ir veržlaus važiavimo charakteristikas. Šio sportiško modelio galinius ratus suka 140 AG jėgą išvystantis variklis „MultiAir Turbo“, o patikimą valdymą kelyje užtikrina lengvų konstrukcijų kėbulas ir dinamiškam važiavimui priderinta pakaba. Automobilių koncernas „Fiat“ šią savo naujieną pristatė Los Andželo automobilių parodoje, o „Fiat“ salonuose Lietuvoje jis pasirodys nuo kitų metų vasaros.

„Fiat“ gali didžiuotis didele patirtimi ir įtaka automobilizmo istorijai. Klasikinis kabrioletas „Fiat 124 Spider“ savo laiku buvo vadintas itališko automobilių dizaino ikona ir gatvėse sulaukdavo daug pavydžių žvilgsnių. Tikiu, kad ne ką mažesnė sėkmė laukia ir naujo „Fiat 124 Spider“, perteikiančio dalelę legendos ir siūlančio pažangiausias technologijas“, – sako „Fiat“ importuotojo Baltijos šalyse, įmonės „Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika.

Europos rinkai skirtas „Fiat 124 Spider“ bus aprūpintas 1,4 litro darbinio tūrio keturių cilindrų varikliu „MultiAir Turbo“. Šis patikimas ir pirmą kartą automobilyje su galiniais varančiaisiais ratais panaudotas variklis išvysto 140 AG/103 kW galią ir 240 Nm sukimo momentą. Variklyje naudojama „MultiAir“ sistema leidžia pasiekti tolygų galios paskirstymą per visą sūkių diapazoną ir tuo pat metu nulemia itin nedideles degalų sąnaudas nuo mažų iki vidutinių variklio apkrovų. Šis variklis montuojamas kartu su kompaktiška 6 laipsnių mechanine pavarų dėže, ji suderinta taip, kad pavaras būtų galima keisti greitai ir itin sklandžiai.

Dinamišką automobilio charakterį kelyje nulemia ne tik veržlus variklio ir pavarų dėžės duetas, bet ir subalansuotas svorio paskirstymas tarp ašių, lengvos konstrukcijos kėbulas su aliuminio komponentais, preciziškai veikiantis elektrinis vairo stiprintuvas. Puikų valdymą kelyje užtikrins ir žemai esantis klasikiniams kabrioletams būdingas automobilio svorio centras ir sportiškam važiavimo stiliui pritaikyta pakaba, kuri suteikia daugiau stabilumo įveikiant posūkius ar stabdant.

„Fiat 124 Spider“ taip pat aprūpintas naujausiomis saugos technologijomis, tarp kurių – kėbule panaudota vientisų skersinių sistema, padidinanti atsparumą smūgiams ir deformacijai, praslydimo apsaugos sistemos, adaptyvieji priekiniai žibintai, galinio vaizdo kamera.

Naujojo kabrioleto keleiviai galės mėgautis aukštos kokybės salono apdailos medžiagomis. O projektuojant vairuotojo vietą didelis dėmesys skirtas ir automobilio valdymo ergonomikai – vairas, pedalai ir pavarų svirtis išdėstyti taip, kad automobilio valdymas būtų kuo paprastesnis, o visas dėmesys būtų galima sutelkti į kelią ir mėgautis vairavimo įspūdžiais.

Prietaisų skydelis taip pat akcentuoja dinamišką važiavimą. Jo centre išdėstytas plataus skersmens variklio sūkių tachometras, dešinėje pusėje – spidometras, o kairėje – informacinis ekranas.

Iš papildomo „Fiat 124 Spider“ įrangos sąrašo taip pat bus galima pasirinkti tokius dalykus kaip 7 colių įstrižainės jutiklinį ekraną su multimedijos funkcijomis, USB ir audio jungtimis, trimatę navigacijos sistemą, „Bluetooth“ ryšį, šildomas sėdynes, beraktę užvedimo sistemą „Keyless Enter’n Go“, iš 9 garsiakalbių susidedančią „Bose“ garso sistemą.

Pirmieji 124 naujojo roadsterio modeliai bus specialios laidos – kiekvienas jų turės individualų numerį ir modelio sukakčiai pažymėti skirtą ženkliuką, raudonos spalvos „Rosso Passione“ kėbulą ir tamsų interjerą.

Naujieji „Fiat 124 Spider“ modeliai „Fiat“ salonuose pasirodys 2016-ųjų vasarą.

Bendrovė „Autobrava“ yra įgaliotoji „Fiat“ ir „Alfa Romeo“ importuotoja Baltijos šalyse, taip pat atstovauja „Jeep“ prekės ženklą Lietuvoje ir Latvijoje. Įmonė užsiima prekyba naujais „Fiat“, „Fiat Professional“, „Alfa Romeo“ ir „Jeep“ automobiliais, šių bei „Chrysler“ ir „Dodge“ automobilių remontu, prekyba atsarginėmis dalimis ir aksesuarais. „Autobrava“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.


Šiame straipsnyje: 124 SpiderFiatkabrioletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių