„Mercedes-Maybach 6“ – sportinė naujos klasikos interpretacija

  • Teksto dydis:

Ateities automobilių gamą pagaliau papildė naujasis, ilgai lauktas koncepcinis „Mercedes-Maybach 6“. Tai – keturvietis, beveik 6 m ilgio elektromobilis, vienu įkrovimu nuvažiuosiantis daugiau nei 500 km.

Šis modelis sujungia prabangą, aukštąsias technologijas ir geriausias technines savybes.

Jausmingo dizaino ir pažangių detalių koncepcinis „Mercedes-Maybach 6“ – prabangos atributas. Nors klasikinės estetinės parodomojo automobilio proporcijos – itin ilgas gaubtas ir žema stogo linija – primena retro stilių, automobilis atspindi naujos klasikos ir estetinių principų interpretaciją.

Automobilis pasižymi siaurais žibintais, dalinai peršviečiamais 24 colių skersmens ratlankiais ir galinio lango padalinimu. Nauja radiatoriaus grotelių interpretacija su vertikaliais statramsčiais pabrėžia automobilio priekį. Automobilis taip pat išsiskiria paukščio sparnų formos durimis ir atnaujintu Mercedes stiliaus skiriamuoju ženklu, atskleidžiančiais sportišką automobilio charakterį, kurį dar labiau pabrėžia inovatyvi aliuminio apdaila. Išplėstas, užapvalintas galas primena prabangią jachtą, o siauri galiniai žibintai pabrėžia automobilio plotį.

Išmanumo ir emocijos sintezė

„Mercedes-Maybach 6“ interjeras sukuria išmanumo ir emocijos sintezę, sujungiančią tradicines „Mercedes-Benz“ vertybes ir naują aukštųjų technologijų patirtį.

Prietaisų skydelis driekiasi per dureles iki sėdynių, sukurdamas 360 laipsnių vaizdą. Prabangą automobilio viduje kuria ir minkštos odos apmušalai, o autentiškos medžiagos ir spalvos automobilyje naudojamos prabangiems akcentams pabrėžti. Interjeras su aukštos kokybės odos apdaila pasižymi spalvų gama, tobulai perteikiančia skaitmenines technologijas. Duryse ir prietaisų skydelyje tradicinė medžio apdaila sušvelnina skaitmeninio valdymo ir ekrano sąsajos dizainą. Grindims naudojama guoba, sukurianti rafinuotos jachtos įvaizdį. Guoba yra blyškiausia mediena, kurią „Mercedes-Benz“ ketina naudoti ir serijinių automobilių gamybai.

Automobilyje tradicinis dizainas sujungtas su ateities technologijomis – mygtukai, kurie įprastai būtų puošti oda, šiame automobilyje pakeisti miniatiūriniais jutikliniais ekranais, kurie skenuoja keleivius ir stebi jų gyvybines funkcijas. Tai leidžia lengvai valdyti – įjungti ar nustatymus pritaikyti keleiviui – komforto funkcijas, pavyzdžiui, sėdynės klimatą ar masažo funkciją. Jutikliai taip pat stebi šviesos pokyčius, keleivio aprangos spalvą ir aplinkos temperatūrą. Visa ši informacija gali būti naudojama norint patirti naujus, emocinius apšvietimo efektus automobilio viduje.

Priekinis langas atstoja skaidrų ekraną: vairavimo duomenys ir geografinė informacija rodoma per visą stiklą, praplėsdama išorinį pasaulį papildoma informacija, kuri gali būti valdoma gestais. Be to, priekinio bagažo srityje yra vieta specialiai šiam automobiliui sukurtiems dviems lagaminams. Taip pat daug vietos numatyta papildomoms smulkmenoms, pavyzdžiui, išvykų aksesuarams ar asmeniniams daiktams.

Galingas elektromobilis

LED žibintais apšviesta kėbulo apačia pabrėžia, kad tai – elektromobilis. Jis varomas keturiais sinchroniškais elektros varikliais, valdančiais kiekvieną ratą atskirai. Automobilio galia siekia 550 kW (750 AG), o grindyse įdiegta papildoma 80 kWh baterija. Visa tai automobilį paverčia sportiniu – iki 100 km/h jis gali įsibėgėti per mažiau nei 4 sekundes, o vienu įkrovimu jis gali nuvažiuoti 500 km (pagal europinę NEDC metodiką).

Automobiliui pritaikyta ir koncepcinė greito įkrovimo funkcija – naudojant 350 kW įkrovos stotelę vos per 5 min automobilį galima įkrauti tiek, kad pakaktų nuvažiuoti apie 100 km. Baterija gali būti kraunama įprastu būdu krovimo stotelėje, kištukiniu lizdu namų sąlygomis arba belaide sistema elektromagnetiniu lauku.

Pabrėžia išskirtinumą ir individualumą

„Mercedes-Maybach“ atspindi išskirtinumą ir individualumą. Šie automobiliai skirti klientams, vertinantiems statusą. Šiuo metu „Maybach“ serijoje – „Mercedes-Maybach“ S 500 ir S 600, pristatyti 2015 vasarį, kurie sujungia geriausias „Mercedes-Benz“ S klasės ir „Maybach“ savybes, bei speciali saugumą užtikrinanti versija – 2Mercedes-Maybach S 600 Guard“. Pastarasis yra pirmas lengvasis automobilis pasaulyje, atitinkantis aukščiausią balistinį saugumo lygį civilinėse transporto priemonėse. Tuo tarpu 2016 m. pradžioje pristatytas „Mercedes-Maybach S 600 Pullman“, kuriame sėdynės išdėstytos viena priešais kitą, laikomas aukščiausios klasės modeliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių