„Mercedes-Benz“ pristatė pirmąjį koncepcinį X klasės pikapą

  • Teksto dydis:

„Mercedes-Benz“ pristatė pirmąjį koncepcinį X klasės pikapą, sujungiantį klasikinio pikapo charakteristikas su išskirtiniais bendrovės automobilių bruožais – dizainu, vairavimo komfortu ir saugumu.

MerX klasės pikapai pasirodys 2017 m. pabaigoje ir bus skirti Europos, Pietų Afrikos, Argentinos, Brazilijos ir Naujosios Zelandijos rinkoms.

Koncepcinę „Mercedes-Benz“ X klasę sudaro du modeliai – „X-CLASS stylish explorer“ ir „X-CLASS powerful adventurer“.

Dizainas – su visureigio išvaizdos elementais

„X-CLASS stylish explorer“ eksterjeras pasižymi elegantiška balto metalo spalva. Emociškai patrauklaus dizaino ir techninio tikslumo, inovacijų bei išmanių detalių kontrastas iš naujo kuria „Mercedes-Benz“ dizaino filosofiją. Išskirtinis priekis simbolizuoja „Mercedes-Benz“ visureigio evoliuciją – masyvesnis kupolas ant variklio dangčio ir į šonus išsitęsiantys žibintai. Klasikinis visureigio priekinis skydas ir į apačią išplatėjančios ratų arkos dar labiau pabrėžia automobilio plotį ir sutvirtina jo poziciją ant kelio.

22 colių lengvo lydinio ratlankiai su kontrastinga antracito ir chromo apdaila atskleidžia X klasės kokybę, o itin trumpa priekinė ir ilga galinė atbrailos bei dvi ilgos šoninės linijos pabrėžia vairavimo dinamiką. Abiejų koncepcinių automobilių gale – tradicinė chromuota visureigių apdaila apačioje, o papildomas skiriamasis bruožas – besitęsiantys LED žibintai su plonais chromo apvadais ant bagažinės dangčio. Tai – unikali ateities pikapų charakteristika.

Interjeras sujungia šiltas ir šaltas spalvas bei aukštos kokybės medžiagas, atskleidžiančias „Mercedes-Benz“ jausmingo tyrumo dizaino filosofiją. Ruda natūrali nubuko oda, naudojama sėdynėms bei prietaisų skydeliui, perteikia jaukumo pojūtį. Šią šiltą spalvą papildo šalta balta oda, apdailai naudojamas ąžuolas ir aliuminis. Modernumo interjerui suteikia ir apvalios vėdinimo grotelės, didelės rezoliucijos centrinis valdymo skydelis bei multifunkcinis lietimui jautrus ekranas, leidžiantis automobilio funkcijas valdyti panašiai kaip išmaniajame telefone. Tai – moderniausia valdymo sistemos koncepcija vidutinio dydžio pikapuose.

Tuo tarpu „X-CLASS powerful adventurer“ atspindi klasikinius pikapo bruožus – stiprumą, ilgalaikiškumą ir puikų važiavimą bekelėmis. Automobilio aukštis siekia 1,9 m., o 35x11,50 didelės padangos ir atletiškas dizainas sukuria patikimą įvaizdį iš pirmo žvilgsnio. Klasikinės visureigio radiatoriaus grotelės su dviem juostomis, priekinio ir galinio smūgių apsauga, matinės ratų arkos dar labiau pabrėžia aukštos klasės estetiką. Tiek eksterjeras, tiek interjeras pabrėžia nepriklausomybę ir nuotykių troškimą. Matinės detalės, metalo spalvos paviršiai ir ryški spalvų gama suteikia galios pojūtį. Interjerui naudojama juoda Nappa oda ir juodi reljefiški odos paviršiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių