„Mercedes-Benz“ per pusmetį pardavė daugiau nei 1 mln. automobilių

  • Teksto dydis:

Vokietijos automobilių gamintoja „Mercedes-Benz“ per pirmąjį šių metų pusmetį pardavė daugiau nei 1 mln. automobilių ir pasiekė pusmečio rezultatų rekordą. Vien birželį parduota apie 190 tūkst. automobilių, o trečdalį jų sudarė visureigiai.

Sausio-birželio mėn. bendrovė pardavė 12,1 proc. daugiau automobilių – 1 006 619 vienetų, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Birželio mėn. pardavimai augo 11,1 proc. ir siekė 188 444. Nauji pusmečio rekordai pasiekti Europos, Azijos bei Ramiojo vandenyno ir Šiaurės Amerikos regionuose. Kinijoje pardavimai augo daugiau nei 30 proc.

Didžiausias augimas – Azijos ir Ramiojo vandenyno regione

Europoje birželį parduota 86 657 automobiliai, tai 13,7 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Per šešis šių metų mėnesius iš viso regione parduota 444 581 automobilis – 13,3 proc. daugiau. Vokietijoje pusmečio pardavimai buvo 7,8 proc. didesni ir sudarė 142 756. Vokietijoje, Italijoje ir Portugalijoje „Mercedes-Benz“ birželį tapo pirmaujančia aukštos klasės automobilių gamintoja.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione bendrovė birželį pardavė 16,4 proc. daugiau automobilių – 63 754 vienetus, o per pusmetį augimas šioje rinkoje siekė daugiau nei 20 proc. Didžiausioje „Mercedes-Benz“ automobilių rinkoje – Kinijoje – pardavimai per pusmetį augo net 33,1 proc. ir siekė 219 999. Japonijoje, Australijoje ir Taivane praėjusį mėnesį „Mercedes-Benz“ automobiliai buvo dažniausiai registruojami.

Šiaurės Amerikos regione birželį parduota 33 245 automobiliai – 2,4 proc. daugiau nei praėjusių metų biržėlį, o pusmečio pardavimai siekė beveik 190 000 vienetų. Pardavimai JAV nuo metų pradžios pasiekė naują rekordą – parduota 28 473 vienetai automobilių, o tai yra 1,5 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Birželį JAV rinkai pristatytas naujasis E klasės sedanas, kuris, tikima, ir toliau augins rezultatus. Tuo tarpu Kanadoje „Mercedes-Benz“ birželį ir vėl tapo pirmaujančia aukštos klasės automobilių gamintoja.

Visureigiai sudarė trečdalį visų pardavimų

A ir B klasės, „CLA“, „CLA Shooting Brake“ ir „GLA“ modelių pardavimai birželį augo 9,3 proc. ir siekė 59 423 vienetus. Išaugusi paklausa Kinijoje lėmė padidėjusius ir iki šiol geriausius lengvųjų automobilių pardavimų rezultatus birželį. Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius lengvųjų automobilių parduota 18,6 proc. daugiau – 319 626 vienetai.

Šiais metais jau parduota daugiau nei 200 000 C klasės sedanų. Viena priežasčių – ilgos ratų bazės C klasės sedanas, pristatytas išskirtinai Kinijos rinkai, kuris pasiekė naują birželio ir pusmečio pardavimų rekordą. Šios klasės segmentą taip pat sustiprinta C klasės kabrioletas, kurį jau galima įsigyti Europoje.

Tuo tarpu visureigių pardavimai viršijo 2015 m. birželį pasiektą rekordą net 43 proc., jų šių metų birželį parduota 62 175 vienetai. Pusmečio augimas buvo dar didesnis – 46,1 proc., kuomet parduota 339 541 vienetas SUV klasės automobilių. Tai reiškia, kad visureigiai sudarė trečdalį visų „Mercedes-Benz“ pardavimų. Planuojama, kad jų pardavimai dar labiau augs dėl birželį pristatyto „GLC Coupe“, kuris papildė visureigių segmentą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių